'Živa baština': Hor Bošnjačke gimnazije i zbor Katoličkog školskog centra nastupili na Obali

3
FENA
'Živa baština': Hor Bošnjačke gimnazije i zbor Katoličkog školskog centra nastupili na Obali
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Obilježavanje Dana evropskog naslijeđa 2023

Federalno ministarstvo kulture i sporta nastavlja s obilježavanjem Dana evropskog naslijeđa 2023 "Živa baština - Sat glazbe na otvorenom".

Program obilježavanja danas je održan na šetnici ispred Ministarstva, gdje su muzičku numeru održali učenički hor Bošnjačke gimnazije Sarajevo i zbor Katoličkog školskog centra Sarajevo.

Federalna ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević napomenula je da je obilježavanje Dana evropskog naslijeđa započelo sa toplim sunčanim danima, a uskoro će se održavati pod sniježnim pokrivačem.

Let 3 izveo nevjerovatan show na Dori: Na binu s njima izašla Severina

Let 3 izveo nevjerovatan show na Dori: Na binu s njima izašla Severina

"Ima li ljepšeg susreta od dvije škole koje se spajaju kao mostovi, kao ruke koje se vole a ove dvije škole danas upravo to pokazuju. Sretna sam što danas imamo priliku da danas slušamo ove mlade ljude, jer oni su istinske zvijezde i trebamo biti ponosni na njih", kazala je Vlaisavljević.

U okviru obilježavanja Dana evropskog naslijeđa 2023, Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH ugostilo je brojne bh. muzičare, prezentovani su tracionalni plesovi i nošnje, kao i rukotvorine, a organizovane su i diskusije o različitim temama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije