Najbolja bh. plivačica Lana Pudar na prijemu u Federalnom ministarstvu kulture i sporta  

5
Radiosarajevo.ba
Najbolja bh. plivačica Lana Pudar na prijemu u Federalnom ministarstvu kulture i sporta   
Foto: Saopćenje / Sanja Vlaisavljević i Lana Pudar

Federalna ministrica kulture i sporta, Sanja Vlaisavljević ugostila je danas, 25. septembra, u Ministarstvu najbolju bosanskohercegovačku plivačicu Lanu Pudar, nakon sjajnog uspjeha koji je mlada Mostarka ostvarila na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu.

Prijemu su prisustvovali i Lanin trener, Damir Đedović, pomoćnik ministrice za sport, Adnan Džindo i šefica Ureda, Anita Vlašić.

"Draga naša Lana, neka svi tvoji dosadašnji uspjesi budu samo djelić onog što će pisati u tvojoj bogatoj sportskoj biografiji. Nastavi da sijaš!", poručila je prilikom današnjeg susreta ministrica Lani.

IGK: Želje Vučića, Dodika i ruskih lobista o rezoluciji o genocidu neće se ostvariti u Kanadi

IGK: Želje Vučića, Dodika i ruskih lobista o rezoluciji o genocidu neće se ostvariti u Kanadi

Uz čestitku za izuzetne rezultate koje je ostvarila, ministrica Vlaisavljević je uputila Lani podršku na putu do njenog novog izazova - Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine, a Lana i trener Damir informirali su ministricu i njen tim o brojnim obavezama u predstojećem periodu te napornim treninzima koji našu plivačicu očekuju kako bi ostvarila buduće ciljeve.

Razgovarano je i o implementaciji izgradnje jednog od kapitalnih projekata Ministarstva, bazena u Mostaru, a ministrica Vlaisavljević iskazala je spremnost da Ministarstvo, u saradnji sa Gradom Mostarom i Direkcijom za izgradnju kultuno-sportskog centra u Mostaru, pomogne u bržoj realizaciji ovog značajnog projekta, navodi se u saopćenju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije