Obilježen početak Evropske sedmice sporta: Cilj promocija sporta i fizičke aktivnosti

0
Radiosarajevo.ba
Obilježen početak Evropske sedmice sporta: Cilj promocija sporta i fizičke aktivnosti
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Evropska sedmica sporta u FBiH

Federalno ministarstvo kulture i sporta danas je svečano obilježilo početak Evropske sedmice sporta u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Cilj manifestacije, održane na šetnici ispred prostorija ministarstva, je promovisanje sporta i fizičke aktivnosti.

Događaju su prisustvovali brojni bosanskohercegovački sportisti, koji su poslali motivacione poruke.

Velika fešta u Kragujevcu zbog uspjeha Bosanca. Hit Dine Merlina posvećen Feđi Dudiću

Velika fešta u Kragujevcu zbog uspjeha Bosanca. Hit Dine Merlina posvećen Feđi Dudiću

Federalna ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević kazala je da ministarstvo ove godine "potpuno samostalno i samoinicijativno, bez ikakve finansijske podrške, obilježava ovaj dan i time se pridružuje jednoj velikoj porodici širom svijeta koja obilježava početak sedmice sporta".

"Sa nama su mladi sportisti, koji su proslavili Bosnu i Hercegovinu širom svijeta. Nadam se da je ovo jedan lijep događaj koji će ustvari obilježiti jednu novu praksu našeg ministarstva, a to je da se mnoge aktivnosti mogu i trebaju dešavati upravo ovdje u i oko prostorija Ministarstva, na ovoj lijepoj šetnici kulture. Treba zapravo ljude naučiti da svrate i zastanu. Nadam da će ovaj današnji događaj biti mjesto okupljanja lijepog i pozitivnog", kazala je ministrica Vlaisavljević.

Evropska sedmica sporta u FBiH
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba: Evropska sedmica sporta u FBiH

Pomoćnik ministrice za sport Adnan Džindo kazao je da je cilj da se dan ranije krene sa kampanjom u cilju promocije sporta i sportskih vrijednosti. Naglasio je da fokus upravo na mladim sportistima, da oni prenesu svoje sportske virijednosti koje bi treblo generalno svi da primjenjuju.

U ime sportista učesnicima su se obratili taekwondo olimpijac Nedžad Husić i članica Skijaškog kluba Olimpik Nasiha Pilavdžić.

U muzičkom dijelu svečanosti učestvovali su članovi Rudarske glazbe iz Kaknja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije