Završnica Majskih muzičkih svečanosti: Umjetnost živi uprkos svemu

Radiosarajevo.ba
Završnica Majskih muzičkih svečanosti: Umjetnost živi uprkos svemu
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Muzička akademija Sarajevo

Online festival 13. Majske muzičke svečanosti Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu završavaju se istinski svečano i potvrdno cjelokupnoj ideji Online festivala, a to je da umjetnost živi i nadahnjuje uprkos svim okolnostima.

Kako je saopćeno, ovogodišnji festival završava se premijernim izvođenjem djela studenta Odsjeka za kompoziciju Mirze Gološa u klasi profesora Dine Rešidbegovića.

Riječ je o dvije kompozicije, "SYNC To BUG" i “(DIS)ENTANGLEMENT”, koje svojim inovativnim kompozicionim tehnikama na najbolji način upućuju poruku o svijetloj budućnosti bosanskohercegovačke umjetničke muzike.

Muzička akademija se zahvaljuje svima koji su kontinuiranim djeljenjem videa ispratili prvo online izdanje festivala 13. Majske muzičke svečanosti, čemu u prilog govori više od 4.000 pregleda koncerata festivala. Na ovaj način podržali su studente i profesore u njihovim nastojanjima da u ovom teškom periodu umjetničku muziku sa koncertnih podija prenesu u domove.

Pogledajte video:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije