Video / Uživajte: Muzička akademija u Sarajevu pripremila online koncert

13. 05. 2020. u 11:19:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 106

Nakon otvorenja online izdanja 13. Festivala Majske muzičke svečanosti, koncertom smjera za harmoniku, Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu Festival nastavlja s online koncertom Odsjeka za solo pjevanje zakazanog za 13. maj.

Kako su saopćili danas, studenti, umjetnički saradnici i profesori Odsjeka za solo pjevanje, su po prvi put bili suočeni s izazovom pripreme online koncerta u iznimno teškim uslovima rada, pogotovo za mlade pjevače koji još uče, a gdje je tokom muziciranja bio nemoguć direktan kontakt studenta i profesora.

"Nedostatak kvalitetnijih uređaja za snimanje, akustičnih prostora, te udaljenost studenata, saradnika i profesora, koji se trenutno nalaze u različitim gradovima BiH i Hrvatske, nisu omeli ostvarenje zamisli da se dio nastavnog procesa i pripremnog programa za koncert podijeli s publikom.

Tako će gledatelji u videu koncerta Odsjeka za Solo pjevanje imati priliku čuti raznovrstan program u izvedbi studentica Laure Kozlinger (sopran, II godina), Emine Porča (sopran, II godina), Emili Špac (sopran, III godina, na razmjeni sa Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku) i Hane Salihović (sopran, III godina), u klasi profesorice doc. Vedrane Šimić, a uz klavirsku pratnju višeg umjetničkog saradnika dr. Milana Lucića", istakli su iz Muzičke akademije u Sarajevu.

NEMA KOMENTARA