Završena italijanska turneja Gudačkog orkestra Muzičke akademije u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Završena italijanska turneja Gudačkog orkestra Muzičke akademije u Sarajevu

Uz ogroman uspjeh kod publike, kako u Vico del Gargano 23. jula, tako i u Porto San Giorgio 24. jula, završila se italijanska turneja Gudačkog orkestra Muzičke akademije iz Sarajeva.

Pod vodstvom dirigentice Tijane Vignjević i čelistkinje Belme Alić, na inicijativu Ambasade Italije u Bosni i Hercegovini i zahvaljujući organizatorima i općinama u Italiji, 24 muzičara člana Gudačkog orkestra nastupila su pred italijanskom publikom u ova dva predivna grada.

Ova inicijativa dodatno jača prijateljstvo sa dvije strane Jadranskog mora i predstavlja idealan most između Orkestra mira, koji je na inicijativu Ambasade Italije okupio mlade muzičare s muzičkih akademija iz cijele Bosne i Hercegovine i koji je prošle godine nastupio na Musica Riva festivalu u Riva del Garda (Trento), i Orkestra mladih BiH, koji će, opet na inicjiativu Ambasade Italije, okupiti najvrijednije muzičare u zemlji na velikom koncertu 12. oktobra ove godine u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

"Konkurs za prijave je još u toku, a svi zainteresirani muzičari mlađi od trideset godina mogu se prijaviti slanjem kratkog snimka, zajedno sa svojim kontaktima, na adresu e-pošte orkestarmladih@gmail.com do 26. augusta, navodi se u saopćenju Ambasade Italije u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije