Sarajevo / Završen takmičarski program 7. Viva film festivala

24. 09. 2021. u 23:12:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U programu 7. VIVA film festivala u petak je prikazano 10 filmskih ostvarenja iz kategorije ekološki film. 

"Kroz ove filmove želimo ukazati na značaj zaštite okoliša, očuvanje prirodnih resursa, kulturne baštine, ali i podsticati razvoj ekološke svijesti. Prikazano je 10 filmskih ostvarenja iz Perua, Engleske, Slovačke, Kanade, Španije, Bugarske, Australije, Brazila, Srbije i Argentine, a najboljim ekološkim filmovima bit će dodjeljeno priznanje zlatni, srebreni i bronzani leptir", navode organizatori konstatirajući kako se projekcijama odabranih ekoloških filmova završava takmičarski dio 7. Viva film festivala.

"U subotu, 4. dana Festivala revijalno će biti prikazano 10 najboljih omladinskih filmova nastalih u VIVA školi filma u poteklih nekoliko godina. Riječ je o kratkim filmovima osnovaca i srednjoškolaca iz različitih bh. gradova koji su na prethodnim Festivalima osvajali značajne nagrade", dodaju organizatori. 

Projekcije omladinskih filmova u Sarajevu počinju u 18.00 sati u Domu oružanih snaga BiH, a nakon projekcija omladinskih filmova od 20.00 sati bit će upriličeno zatvaranje Festivala i proglašenje pobjednika.

Također, organizatori festivala podsjećaju kako će projekcije filmova iz kategorije omladinski film biti dostupne i online od 18.00 sati, a zatvaranje Festivala i proglašenje pobjednika od 20.00 sati na web stranici i Facebook stranici (www.vivaba.com / Facebook: Vivafilmfest).


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA