Sedmi Viva Film Festival odvijat će se u dvadeset gradova u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Sedmi Viva Film Festival  odvijat će se u dvadeset gradova u BiH
Foto: Viva film / Festival u 20 bh. gradova

Viva film festival, pod sloganom: JEDAN FESTIVAL SVI GRADOVI, bit će održan od 22. do 26. septembra u 20 gradova u BiH: u Sarajevu, Kaknju, Varešu, Mostaru, Prijedoru, Bijeljini, Visokom, Ljubuškom, Bihaću, Lukavcu, Kladnju, Goraždu, Višegradu, Orašju, Vitezu, Bosanskom Petrovcu, Prnjavoru, Jajcu, Konjicu i Livnu.

Centralna manifestacije otvaranja 7. Viva film festivala, međunarodnog festivala religijskog, ekološkog, turističkog i omladinskog dokumentarnog i kratkometražnog filma bit će održana u Domu oružanih snaga BiH u Sarajevu 22.9.2021. godine sa početkom od 19:00 sati.

Nakon svečane ceremonije otvaranja bit će održana premijera dokumentarno-igranog filma Vučedolska jarebica, autora Darka Puharića iz Hrvatske, u filmu igra Armand Assante.

U zvaničnoj selekciji ovogodišnjeg Viva film festivala u kategorijama turizam, ekologija i religija bit će prikazan 31 film iz 27 zemalja svijeta.
Najboljim filmovima u kategoriji ekološki film, po ocjenama stručnog žirija, pripast će zlatni, srebreni i bronzani leptir.

Festival u 20 bh. gradova - undefined

Foto: Viva film: Festival u 20 bh. gradova

Najboljim u kategoriji religija bit će dodjeljeno zlatno, srebreno i bronzano drvo, a za najbolje turističke filmove autori će osvojiti zlatnu, srebrenu i bronzanu klapu za najbolji turistički film.

Najboljem filmskom ostvarenju 7. VIVA film festivala bit će dodjeljeno prestižno priznanje GRAND PRIX.

U revijalnom dijelu festivalskog programa, bit će prikazano 10 najboljih omladinskih filmova nastalih u VIVA školi filma, u proteklih nekoliko godina. Zadnjeg dana Festivala u Visokom će biti održana revija nagrađenih filmova, ovogodišnjih pobjednika.

Festival u 20 bh. gradova - undefined

Foto: Viva film: Festival u 20 bh. gradova

Kao i prethodnih godina glavni medijski pokrovitelj Viva festivala je BHRT u čijem programu će se u vrijeme trajanja Festivala emitirati festivalske hronike.

Online projekcije svečanog otvaranja Festivala, projekcije filmova i ceremonija proglašenja pobjednika bit će dostupne od 22.-25.9. od 19:00 sati na www.vivaba.com i Facebook stranici Vivafilmfest.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije