Film / Viva film festival poziva filmske stvaraoce - prijavite radove

16. 02. 2021. u 14:30:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Direkcija Viva Film Festivala najavila je 7. izdanje Internacionalnog festivala dokumentarnog i kratkog igranog filmakoji će se održati od 22. – 26.09. 2021.

Tim povodom otvoren je konkurs za prijem filmova za 4 takmičarske kategorije: Religija, Ekologija, Turizam i kategorija Omladinski BiH film.

“Čast nam je i veliko zadovoljstvo pozvati Vas na predstojeći 7. Internacionalni festival dokumentarnog i kratkog igranog filma VIVA FILM FESTIVAL 2021., koji će se ove godine održavati u Sarajevu i u još 17 gradova Bosne i Hercegovine. Pozivamo sve filmske umjetnike da pošalju svoje filmove, kako bismo i ove godine zajedno dijelili ideje, širili vidike i poslali filmske poruke svijetu”, poručili su iz direkcije Festivala.

Viva Film Festival očekuje predstavnike 30-tak zemalja sa preko 60 filmova iz svih kategorija, prema propozicijama Festivala.
Svi filmovi koji se prođu u finalnu selekciju ulaze u takmičenje za vrijedne nagrade po četiri kategorije:

- Religija (filmovi koji svojom tematikom promovišu specifičnosti religije, a u cilju zbližavanja, razumijevanja i međureligijske tolerancije);

- Ekologija (filmovi koji svojom tematikom promovišu prirodnu baštinu zemalja iz kojih dolaze u cilju podsticanja razvoja ekološke svijesti);

- Turizam (filmovi koji svojom tematikom promovišu turističke potencijale država iz kojih dolaze).

- Omladinski BiH ( Filmovi koje su proizveli omladinci iz Bh osnovnih i srednjih škola u sklopu Viva škole filma: od ideje do realizacije)

Bila bi nam čast vidjeti filmove iz vaše produkcije odnosno Vaše zemlje na  7. VIVA FILM FESTIVAL-u.”, kazao je Ratko Orozović, umjetnički direktor festivala.

Rok za dostavu filmova i prijava je 15.05.2021. godine.

Rezultati oficijalne selekcije bit će objavljeni najkasnije do 01.06.2021. godine.

Sve opširnije informacije o Festivalu kao i prijavu i akreditacioni list, možete pronaći na zvaničnoj web stranici   


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA