Završen VIVA film festival: Grand prix za brazilski "Slatki otrov"

0
Radiosarajevo.ba
Završen VIVA film festival: Grand prix za brazilski "Slatki otrov"
Foto: Viva festival / Slatki otrov odnio Grand prix

Online-live, dodjelom nagrada završen je internacionalni 6. VIVA film festival ekološkog, turističkog, religijskog i omladinskog dokumentarnog filma 2020.

Grand prix za najbolje filmsko ostvarenje internacionalnog 6. VIVA film festivala osvojila je Waleska Santiago iz Brazila, za film ''Slatki otrov''.

Prvu nagradu, zlatni leptir u kategoriji ekološki film odlukom žirija osvojio je film ''Kostoberine, brade vjetrova'', Španija, Manu Mateo.Drugo mjesto, srebreni leptir, pripalo je filmu ''Ka Mano Moana'', Holandija, Lotte Twaalfhoven, a bronzanog leptira, treće mjesto u kategoriji ekologija osvojio je autor iz Kenije Teeku Patel, za film ''Imaju li nosorozi budućnost?''

U kategoriji turizam, zlatnu klapu, za najbolji turistički film 6. VIVA film festivala, osvojio je Mario Orozco iz Meksika za film ''Zastava''. Druga nagrada, srebrena klapa, pripala je filmu ''Avantura mirisa'', Sahin Yigit, Turska, a treće mjesto i bronzanu klapu osvojio je film ''Plutana maska'', Tiago Cerveira iz Portugala.
Najbolji religijski film, odlukom žirija je ‘’(M)adam: Revidirano Adamovo rebro'', USA, Lizzie Berne DeGear i Martha Mapes, njemu je pripalo zlatno drvo 6. VIVA film festivala. Drugo mjesto, srebreno drvo, osvojio je film ''Grančice i kistovi'', autora Komeil Sohelli iz Irana, a bronzano drvo za treće mjesto u kategoriji religija pripalo je Emiru Valinezhadu iz Rusije za film ''Noqte''.
Podsjećamo, u zvaničnoj selekciji 6. VIVA film festivala u kategorijama turizam, ekologija i religija, prikazano je 30 filmova iz 23 zemlje svijeta, a festivalske projekcije i dodjela nagrada organizirane su online, u skladu sa epidemiološkim preporukama zbog globalne pandemije korona virusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije