20 gradova / Ne propustite večeras: Počinje 7. Viva film festival

22. 09. 2021. u 18:10:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Projekcije turističkih filmova u dvadeset gradova BiH.

Centralna manifestacija otvaranja 7. Viva film festivala, međunarodnog festivala religijskog, ekološkog, turističkog i omladinskog dokumentarnog i kratkometražnog filma bit će održana u Domu oružanih snaga BiH u Sarajevu 22. septembra 2021. godine s početkom od 19 sati.

Nakon svečane ceremonije otvaranja bit će održana premijera dokumentarno-igranog filma Vučedolska jarebica, autora Darka Puharića iz Hrvatske, a poslije premijere prikazane projekcije turističkih filmova. Ove godine u kategoriji turistički film možete pogledati 11 filmskih ostvarenja koja dolaze iz isto toliko zemalja svijeta.

Najboljim turističkim filmovima bit će dodjeljena zlatna, srebrena i bronzana klapa.

Viva film festival, pod sloganom: Jedan festival svi gradovi, održava se od 22. do 26. septembra u 20 gradova u BiH: u Sarajevu, Kaknju, Varešu, Mostaru, Prijedoru, Bijeljini, Visokom, Ljubuškom, Bihaću, Lukavcu, Kladnju, Goraždu, Višegradu, Orašju, Vitezu, Bosanskom Petrovcu, Prnjavoru, Jajcu, Konjicu i Livnu.

Svečano otvaranje Festivala, kao i projekcije filmova iz kategorije turistički film bit će dostupne online od 19.00 h na www.vivaba.com i facebook stranici Vivafilmfest.

Program 7. Viva film festivala

7. Viva film festival - undefined

Promo: 7. Viva film festival


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA