Završen festival ulične umjetnosti: Vidimo se iduće godine

Radiosarajevo.ba
Završen festival ulične umjetnosti: Vidimo se iduće godine
FOTO: Radiosarajevo.ba / U Sarajevu počeo Festival ulične umjetnosti

Predstavom Dame biraju u izvedbi Alteatra, sinoć je u Sarajevu završen četvrti po redu Festival ulične umjetnosti FUU „I love my life“. Ove godine Festival je održan na četiri lokacije: Veliki park, plato ispred Narodnog pozorišta, dvorište osnovne škole Musa Ćazim Ćatić i Ferhadija.

FUU 2018. / I love my life: U Sarajevu počeo Festival ulične umjetnosti
I love my life / U petak posjetite Festival ulične umjetnosti: Bogat program

Festival je otvoren u petak koncertom mladog violiniste Irhada Baručije ispred Narodnog pozorišta. Nakon Irhada i par riječi direktora festivala Aleša Kurta, na scenu se popeo predstavnik hip hop kulture, reper Stoposto. Na kraju plato ispred Narodnog pozorišta je planuo kada su Master'n'Margarita počeli svoj performans vatrom i vatrenim kuglama!

Drugog dana FUU-a, u Velikom parku otvoren je Art market na kom su svoje radove izložili mladi i perspektivni BH dizajneri. Posjetioci su u dvorištu osnovne škole Musa Ćazim Ćatić mogli pogledati filmove studenata Akademije scenskih umjetnosti. Nakon filmova zvuci saza su putovali niz sarajevske mahale zahvaljujući Jusufu Brkiću.

Radovi umjetnika inspirisanih našim ovogodišnjim motom „I love my life“, također, su bili dio programa komponovani u istoimenu izložbu. Događanja u školskom dvorištu su završena elektronskim muzičkim blokom Basheskije & Edwaeda i sarajevskog benda Gudron. Vrhunac drugog dana Festivala desio su u Ulici Ferhadija, ispred Gradske tržnice. Publiku je zagrijao Kamerni simfonijski orkestar Zenice sa veoma bogatim repertoarom, a nakon njih pravi ulični spektakt napravili su momci udruženja „Obojena klapa“ dok su se u pozadini čuli zvuci miksete DJ Mehikana.

Nakon njih nešto mirniji zvuci tria Eudiatus (violina, klavir i harmonika). Na kraju drugog dana festivala posjetioci su imali priliku ponovo vidjeti vatreni spektakl Hektora'n'Margarite.

Trećeg i posljednje dana Festivala ulične umjetnosti FUU u jutarnjim satima u Velikom parku priređen je program za najmlađe. Zatim se Festival premjestio u dvorište brojnih prošlosti i brojnih budućnosti, u školsko dvorište škole Musa Ćazim Ćatić. Program je i drugog dana počeo prikazivanjem filmova omladine sa Akademije. Scensko-muzički program ove nedjelje činili su DJ-ina Mimoza, duo violine i harmonike Belma & Belma, Hektor Morić & Merita Bavčić. U 19 sati u Velikom parku likovne umjetnice Anja&Esma izvele su svoj performans Umjetnost sanjanja uz pomoć najmlađe publike i još jednom pokazale sa njima da umjetnost donosi ljubav svijetu!

Oba dana festivala Irna Rogić je koristila i prenosila svoj talent. Radionica DIY Hair braids and hairwraps imala je nevjerovatan odaziv. Talentovana Irna nije samo ukrašavala glave posjetiteljki ali i posjetioca, ona je nesebično prenosila svoje znanje na sve zainteresirane.

Iz Festivala ulične umjetnosti poručuju: "Vidimo se iduće godine uz 'stare' i nove umjetnike, lokacije i zvuke! Love your life!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije