U Sarajevu uskoro FUU - Festival ulične umjetnosti

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu uskoro FUU - Festival ulične umjetnosti
Festival ulične umjetnosti i ove godine uljepšat će ljetne dane u Sarajevu.

U Petak, 7. jula u 17h Gudački kvartet MAS otvoriti će treći FUU Festival ulične umjetnosti Sarajevo.

Slogan ovogodišnjeg FUU Festivala glasi „Tvoj grad, tvoja umjetnost“ za vrijeme kojeg će brojni umjetnici i umjetnice imati priliku da prezentuju svoj rad.

Program nastavlja Arlekin iz Makedonije sa svojim klaunovskih i cirkuskim vještinama i žongliranjem, dok će u Radićevoj ulici biti upriličeno otvorenje samostalne izložbe Nine Komel. U 21h Festival se seli u Sarajevski ratni teatar gdje će biti prikazani dokumentarni filmovi „Trenutak sreće“, „Budimo gradić“ i „FUU 2015“ posvećeni uličnoj umjetnosti.

Drugog dana FUU-a, 08. jula u 11h otvara se Art Market u Velikom parku i trajat će do nedjelje do 20h. Art Market će zvanično biti otvoren koncertom udaraljki, nakon kojeg će se moći poslušati „Poezija za sve“ Mirjane Đan. Nešto kasnije, u 14:30h slijedi „Ples iznad svega – od tanga do hip-hopa“.

U Radićevoj ulici Ahmed Gabr predstaviti će umjetničke tetovaže rađene kanom (13h), Maida Hodžić izložiti će radove pod nazivom „Futurizam“ (13h) i Denis Štrbo izložbu fotografija „Crno bijeli svijet“ (14h).

U 17h slijedi „Artist talk“ sa umjetnicom Ninom Komel i otvorenje izložbe „Scream  Sarajevo“ Romana Kuduzovića u 19h. U 20h otvara se izložba „Vinil“ i prikazuju se dokumentarni filmovi o uličnoj umjetnosti.

Za kraj drugog dana FUU Festival ispred Tržnice će se desiti koncert iznenađenja na kojem će nastupiti Kombinovani sastav braće Hadžiosmanović i Irhad Baručija street impro. Koncerti počinju u 20.30h.

U nedjelju, 09. jula od 10h u Velikom parku počinje i dječiji program sa muzičko-scenskom, teatarskom i gimnastičkom radionicom. Najmlađi posjetioci će imati priliku da se druže sa Arlekinom i upoznaju klaunovske i cirkuske vještine žongliranja. U 16h u Ulici Maršala Tita nastupa Mirjana Đan sa “Poezijom za sve”.

 Papagajka je ove godine objekat od posebnog značaja i specijalna pažnja je posvećena uređivanju i programima koji će se održati u ovom bloku zgrada. U 18h održati će se Koncerti klavirski trio i klavir solo i otvorenje izložbe „Život bez styla (je nemoguć)“. Zatim slijedi monodrama „Kafana kao zločin“ Aldina Tucića i koncert gudačkog kvarteta „Sarajevo Sinfonietta“.

Posjetioci FUU-a imat će priliku pogledati murale u Papagajci umjetnika Rikarda Druškića, Ljubomira Todorovića i Ljiljane Galušić, kao i obnovljeni mural Mensura Demira i Borisa Stapića u ulici Musala.

Treće po redu izdanje FUU festivala završava se u Papagajci sa koncertom Jazz ansambla Muzičke akademije predvođenim Sinanom Alimanovicem (21.30h).

FUU-Plakat-2017-Program.jpg - U Sarajevu uskoro FUU - Festival ulične umjetnosti

: FUU-Plakat-2017-Program.jpg

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije