Predstavljen mural posvećen Karimu Zaimoviću

Radiosarajevo.ba
Predstavljen mural posvećen Karimu Zaimoviću
U Sarajevu je 22. jula otvoren Festival ulične umjetnosti, praznik teatra, muzike, kulture...

Nakon otvaranja Festivala, u Ferhadiji je održan remake performansa grupe Zvono u kojem su od članova grupe učestvovali Sead Čizmić i Aleksandar Saša Bukvić, a izdvajaju se i Branko Potočan i njegova trupa "Fourclore" iz Slovenije, Ples s vatrom Slavka Trivkoviča i Roka Horvata, te koncert banda "The Bambi Molesters". 

Danas su održane i radionice za djecu u Velikom parku, gdje su mali i veliki uživali i veselili se sa klaunovima, gledali zanimljive akrobacije...

Festival će biti zatvoren danas 24.jula vatrenim performansom "Pauk" na pozornici u Radićevoj.

Prije par dana, u okviru festivalskih aktivnosti, u ulici Musala počelo je oslikavanje murala posvećenog Karimu Zaimoviću prema ideji i u realizaciji Borisa Stapića i Aleksandra Saše Brezara.

A mural je zvanično predstavljen jučer.

Pogledajte kako je sve to izgledalo u našoj fotogaleriji!

zavrsen_mural_karim_zaimovic_RSA_7.jpg - Mali i veliki uživaju u Velikom parku, pridružite im se!

 

Festival ulične umjetnosti - FUU Sarajevo 2016 svečano je otvoren 22. jula paradom klaunova okupljenih u trupi Everymen, od Sebilja do Marijin-Dvora, koji će prolaznike nagrađivati osmijehom, akrobacijama i svojim 'nestašlucima'.

Ljubitelji svih vidova umjetnosti, osim grafita i murala, imali su priliku pogledati i poslušati teatarske predstave, koncerte, izložbe i druge sadržaje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije