Započeli 'Dani italijanskog filma u Bosni i Hercegovini'

0
Radiosarajevo.ba
Započeli 'Dani italijanskog filma u Bosni i Hercegovini'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo: Dani italijanskog filma u Bosni i Hercegovini

U organizaciji ambasade Republike Italije u Bosni i Hercegovini u četvrtak, 20. juna, u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Banjoj Luci su započeli Dani italijanskog filma u Bosni i Hercegovini.

Ovogodišnja filmska revija trajat će od 20. do 24. juna u sva četiri grada.

Revija je otvorena filmom Uvijek postoji sutra rediteljice Paole Cortellesi, koji je prikazan kinu Meeting point u Sarajevu.

Simboličan dizajn majice Kristijana Iličića privukao pažnju na događaju: Glas za one koji pate

Simboličan dizajn majice Kristijana Iličića privukao pažnju na događaju: Glas za one koji pate

"U Rimu, tokom druge polovine 1940-ih, Delia ima isključivo ulogu supruge i majke, dok je njen suprug Ivano, glava porodice. Kada Delia primi jedno misteriozno pismo, u stanju je zamisliti svjetliju budućnost", piše u sinopsisu filma koji je prikazan večeras u kinu Meeting Point.

Revija se nastavlja komedijom Rat djedova Gianluce Ansanellija i historijskim filmom Komandant Edoarda De Angelisa zasnovanim na istinitoj priči iz Drugog svjetskog rata.

Za kraj, dokumentarac Dah Sarajeva Fabiane Antonioli i Andree D’Arrigo u sjećanje na solidarnost Italije, iskazanu za narod  Bosne i Hercegovine tijekom rata. Rediteljica će prisustvovati projekciji zajedno s dvije protagonistkinje filma, nekadašnje stanovnice Sarajeva - Sandra Pašić i Sanja Bogičević.

U našoj galeriji pogledajte šta je zabilježio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije