Predstava 'What is Europe' ponovo pred sarajevskom publikom

Radiosarajevo.ba
Predstava 'What is Europe' ponovo pred sarajevskom publikom
/ Foto: Velija Hasanbegovic
Sarajevska publika ponovo ima priliku pogledati uspješnu predstavu 'What is Europe', jednog od najuspješnijih regionalnih reditelja Andrása Urbána

Nova igranja predstave What is Europe održat će se u Sarajevskom ratnom teatru u ponedjeljak, 9. i utorak 10. maja sa početkom u 20 sati.

Publika će tako u okviru majskog repertoara Scene MESS još jednom imati priliku da pogleda priču o identitetu balkanskih naroda i procesu preispitivanja naše prošlosti i budućnosti koja je nastala prema esejima Lászla Végela. Ulaznice za predstavu kupiti se mogu u SARTR-u po cijeni od 10 KM, a rezervacije je moguće izvršiti pozivom na broj 033 664 070.

Veoma sam sretan što je predstava do sada dobila jako dobre kritike i što je publika bila zadovoljna nakon svih naših igranja. To je znak da priča predstave korespondira sa našom stvarnošću i da govorimo o onom što je aktuelno. Hvala MESS-u i SARTR-u a prilici da ponovo igramo“, istakao je reditelj András Urbán te pozvao građane i građanke Sarajeva koji to do sada nisu uradili, da pogledaju predstavu.

Uloge u predstavi ostvaruju Sanin Milavić, Vedrana Seksan, Mirna Kreso, Benjamin Bajramović, Dženana Džanić i Amar Čustović dok ostatak autorskog tima čine dramaturginja Bojana Vidosavljević, kostimografkinja Lejla Hodžić, kompozitorica muzike Irena Popović, asistent reditelja Zulfikar Filandra i asistentica scenografije Jasmina Koluh.

Realizaciju predstave posebno su podržali Narodno pozorište Sarajevo, Ministarstvo odbrane BiH, Ministarstvo kulture i sporta KS, ART HUB-Centar umjetnosti, Centar za kulturu Sarajevo, Dom oružanih snaga BiH, Multimedia i Pal-e AV Systems.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije