Više od 150 mladih talenata spojilo snage na koncertu 'Muzika Spaja' u Sarajevu

1
Radiosarajevo.ba
Više od 150 mladih talenata spojilo snage na koncertu 'Muzika Spaja' u Sarajevu
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Koncert "Muzika spaja"

Više od 150 mladih ljudi na pozornici iz Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Niša u petak, 23. februara je u Međunarodnom centru za djecu i omladinu na Grbavici učestvovalo na koncertu Muzika spaja.

Muzika spaja je kampanja koju su u okviru projekta PRO-Budućnost počele muzičke škole iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva uz podršku lokalnih vlasti, kako bi u vremenu velikih podjela u društvu ukazali na povezujuću narav umjetnosti i pokazali da u bogatstvu naših različitosti postoje brojne tačke spajanja, a jedna od njih je muzika.

Nakon zajedničkog koncerta održanog u decembru 2022. godine, te oslikavanja identičnih murala na fasadama ovih škola u junu 2023., ove godine Muzika spaja na scenu je nastupila sa novim prijateljima – Pop Rock školom iz Sarajeva, te Čarobnom Notom iz Niša (Srbija).

Održana sjednica: Skupština Vijeća Evrope podržala članstvo Kosova

Održana sjednica: Skupština Vijeća Evrope podržala članstvo Kosova

USAID-ov projekat PRO-Budućnost, Škola za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Sarajevo, Osnovna muzička i baletska škola Novo Sarajevo, Pop Rock Škola Sarajevo i Čarobna Nota iz Niša organizovali su ovaj koncert.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije