Ambasada Italije / U srijedu u Vijećnici: Dan italijanskog dizajna uz film 'Moć arhiva'

22. 03. 2022. u 11:23:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U sugestivnom ambijentu sarajevske Vijećnice, u srijedu 23. marta bit će obilježen Dan Italijanskog dizajna – Italian Design Day 2022.

Dijelom šire manifestacije, koja putem italijanske diplomatsko-konzularne mreže promovira vrhunska rješenja italijanskog dizajna, događaj u Sarajevu imat će za protagonistu MUSE Factory of projects, dinamičnu sredinu milanskog audio-vizualnog sektora i fimski uradak “Moć arhiva”, u realizaciji agencije MUSE u saradnji s Fondacijom Renzo Piano.

Film će predstaviti utemeljiteljica agencije MUSE, Francesca Molteni, ovom prigodom, ambasadorica italijanskog dizajna u Bosni i Hercegovini.

Događaj će ponuditi bosanskohercegovačkoj javnosti, ne samo priliku za produbljivanje znanja iz oblasti italijanskog dizajna, dosta cijenjenog u zemlji,  kroz neposredni kontakt s jednom od vrhunskih italijanskih stručnjakinja, nego i priliku za promišljanje potencijalnog doprinosa italijanskog dizajna za budućnost grada Sarajeva, počevši od njegovih arhiva, shvaćenih, ne samo kao mjesto očuvanja dokumenata, nego i kao središte moguće atrakcije i obrazovanja za građanstvo i mlade.

Ovom prigodom, specifičan prostor bit će posvećen projektu muzeja za trajno smještanje Kolekcije savremene umjetnosti Ars Aevi, nastalom upravo iz saradnje s projektnim studijom Renzo Piano Building Workshop (RPBW).

U tom okviru, predviđeno je online-obraćanje arhitektice Emanuele Baglietto, partnerice RPBW-a, zadužene za Projekat Ars Aevi.

Program počinje u 10.00 sati a završava u 13,00. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA