Radio Italia: Mahmood i Blanco su novi italijanski predstavnici na Eurosongu

0
Radiosarajevo.ba
Radio Italia: Mahmood i Blanco su novi italijanski predstavnici na Eurosongu
Foto: EPA-EFE / Mahmood i Blanco u Sanremu 2022.

Završen je 72. Festival San Remo. Mnogo novih, izvrsnih pjesama bilo je izvedeno u pet festivalskih večeri, a neke od njih danas ćemo slušati i o njima govoriti u emisiji Radio Italia.

Festival San Remo je postigao rekordnu gledanost u posljednje 22 godine.

Pobjedu na ovogodišnjem festivalu odnijeli su Mahmood i Blanco sa pjesmom Brividi. Italijanskog pjevača s egipatskim porijeklom Mahmouda, sjećamo se kao pobjednika San Rema 2019, nakon čega je doživio veliku popularnost širom Evrope. 

Pariz 2024 | Spektakularnom ceremonijom otvorene Olimpijske igre na rijeci Seni

Pariz 2024 | Spektakularnom ceremonijom otvorene Olimpijske igre na rijeci Seni

Mahmood i Blanco će ove godine predstavljati Italiju na takmičenju za pjesmu Eurovizije koje će se održati od 10.do 14. maja 2022. u Torinu. Naime, nakon prošlogodišnje pobjede grupe Maneskin, Italija je dobila tu čast da ugosti ovo takmičenje. Već prvi dan nakon objave da Mahmood i Blanco predstavljaju Italiju, na kladionicama za Eurong odmah su došli na prvo mjesto. Veliki broj komentara najavljuje moguću novu pobjedu Italije.  

Osim Mahmouda i Blanca, pažnju skrećemo i na izvrsnu Elisu i njenu pjesmu O Forse Sei Tu

Tu su još i Gianni Morandi s pjesmom Apri tutte le porte, ali i legendarna, 82-godišnja Iva Zanicchi s pjesmom Voglio Amarti koju je publika u Aristonu dočekala na nogama. 

Emisija Radio Italia realizira se uz podršku Ambasade Italije, a na programu je svake srijede u 12,10 i reprizno u 17,00 i subotom u 16,00.

Bentornati a Radio Italia! 


 

DOmaćin emisije Radio Italia je FAruk Čaluk, a producent Dino Ćatović. Emisija se realizira uz podršku Ambasade Italije u BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije