Radio Italija predstavlja: Mahmood, italijanska zvijezda egipatskog porijekla

0
Radiosarajevo.ba
Radio Italija predstavlja: Mahmood, italijanska zvijezda egipatskog porijekla
Arhiv / Mahmood

Pretposljednje ovogodišnje izdanje emisije Radio Italia donosi priču o pjevaču koji je oduševio svojom pojavom na takmičenju za pjesmu Eurovoizije 2019.

Njegovo pravo ime je Aslessandro Mahmoud, ali je poznat kao Mahmood. Iako je poznat već nekoliko godina, pravu slavu stekao je pobjedom na San Remu prošle godine sa pjesmom Soldi, koju je izveo i na Eurosongu. Iako je bio favorit, prvo mjesto mu je izmaklo u posljednjem trenutku. 

Mahmood je rodjen u Milanu 1992.godine. Njegova majka je sa Sardinije, a otac Egipčanin. Otac ih napušta kad je Mahmood bio još mali i sa njim uglavnom više nema nikakvog kontakta, ali kroz većinu pjesama provlači svoj odnos sa ocem pa makar on bio samo u njegovim mislima. Mahmood za sebe tvrdi da je čisti katolik. Iako ne govori arapski, u većini pjesama ubaci poneku arapsku riječ. Tečno govori dijalekt koji se govori na Sardiniji, a živi u Milanu. 

Emisiju Radio Italija slušajte svake srijede u 12,10 i reprizno u 17,00 te subotom u 16,00.

Emisija se realizira u suradnji s Ambasadom Italije, a osim na Radio Sarajevu, može se slušati i na mreži radiostanica širom BiH: Free Radio Prijedor, Radio Kameleon Tuzla i RTV Zenica. 

Sljedeće srijede završavamo drugu sezonu emisije Radio Italia uz nenadmašnog Andreu Bocellija. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije