Radio Italia: Biagio Antonacci - kantautor koji osvaja muzikom i seksipilom

0
Radiosarajevo.ba
Radio Italia: Biagio Antonacci -  kantautor koji osvaja muzikom i seksipilom
oficijelna fotografija / Biagio Antonacci

Emisija za sve koji vole Italiju - ove srijede vam predstavlja pjevača koji osvaja ne samo svojom muzikom, već i seksipilom (po mnogima).  

To je Biagio Antonacci, jedan od najpopularnijih pjevača u Italiji danas. Godine 2005. bio je i zvanično najprodavaniji italijanski muzičar u svijetu. 

Najbolji je prijatelj Erosa Ramazzottija i Laure Pausini, jedno drugom su gosti na koncertima, zajedno prave turneje, nastupaju zajedno, često su za vrijeme lockdowna u Italiji pravili zajednička živa javljanja. 

Biagio je kantautor, a njegove pjesme pjevaju mnogi drugi pjevači. Osim što je aktivan kao muzičar, ima izniman društveni angažman, istaknut je kao humanitarac ali i poznat kao dobar fudbaler. 

U emisiji Radio Italia, koja je na programu Radija Sarajevo svake srijede u 12,10 i reprizno u 17,00, te subotom u 16,00, slušajte najbolju italijansku muziku i još mnogo više. 

U saradnji s Ambasadom Italije, ova emisija emitira se na mreži radiostanica širom BiH.  


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije