Ne propustite: Eros Ramazzotti u emisiji Radio Italia

0
Radiosarajevo.ba
Ne propustite: Eros Ramazzotti u emisiji Radio Italia
Foto: EPA-EFE / Eros Ramazzotti

Nedavno je svoj 57.rodjendan proslavio Eros Ramazzotti, jedan od onih pjevača koji je napravio, možda i najveći međunarodni uspjeh od svih talijanskih muzičara ikad. 

U emisji Radio Italia koju svake sedmice posvetimo jednoj važnoj osobi s italijanske muzičke scene, danas pričamo o Erosu.

Do sada je objavio 14 studijskih, 6 kompilacijskih i tri koncertna albuma, a snimio je i preko 50 dueta.

Svoju uspješnu karijeru je počeo na Festivalu u San Remu 1984. godine pobijedivši u kategoriji mladih sa pjesmom Terra Promessa (Obećana Zemlja) kojom će započeti i današnja emisija. Uz domaćina Faruka Čaluka i producenta Dinu Ćatovića, uživat ćete slušajući najljepše pjesme ovog sjajnog muzičara.

Na Radiju Sarajevo emisiju "za sve koji vole Italiju" slušajte srijedom u 12,10 i reprizno u 17,00 ili subotom u 16,00. Sve emisije možete naći i kao podcast na našem mixcloud profilu.


U suradnji s Ambasadom Italije u Bosni i Hercegovini, emisija Radio Italia se emitira na mreži radio stanica širom zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije