U sjećanje na Jasmina Džemidžića u Sarajevu održana humanitarna večer stand-up komedije

0
Radiosarajevo.ba
U sjećanje na Jasmina Džemidžića u Sarajevu održana humanitarna večer stand-up komedije
Foto: Emir Žiga i Skender Begić / Sjećanje na Jasmina Džemidžića

U subotu, 10. decembra u Pozorištu mladih u Sarajevu održana je večer stand-up komedije "Stand up for sit down" u sjećanje na Jasmina Džemidžića.

Tom prilikom sakupljeno je 1.680 KM od ulaznica, i cjelokupan iznos bit će uplaćen udruženju roditelja djeca sa poteškoćama u razvoju "Dajte nam šansu", u kojem je volontirao i prerano preminuli Jasmin Džemidžić.

Nastupilo je 12 stand-up komičara iz Sarajeva, Banja Luke, Tuzle, Bihaća, i Mostara, a publika je puna dva sata uživala u šalama prekidanih smijehom i aplauzom.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Jasmin Džemidžić ponovo u Monumentu

Jasmin Džemidžić ponovo u Monumentu

Na kraju je sve začinio i nastup trojca Helem Nejse, koji su izveli tri pjesme i dodatno podigli
rasploženje publici. Organizatori se još jednom zahvaljuju kolektivima Pozorišta mladih Sarajevo, WalQinn Sarajevo, Print Mania i Komitet, bez čije pomoći ova večer ne bi bila održana, i naravno, predivnoj publici među kojima je bilo i dosta Jasminovih prijatelja.

O Jasminu

Njegov život zabilježen je i u dokumentarnom filmu "Sjedi da se ispričamo" Mirze i Aziza Čehe, koji je prikazan i u okviru AJB Doc festivala. Jasmin je bio autor stand-up show-a "Sjedi da se ispričamo", u kojem je na šaljiv način govorio o životu osoba sa invaliditetom.

Nastupao je širom Bosne i Hercegovine kroz projekat "Sit Down comedy" u kojem je pokušao skrenuti pažnju na nepristupačnost osobama sa invaliditetom pozorištima, kinima i drugim kulturnim institucijama, ali i na festivalu stand up komedije PANČ u Ljubljani.

Njegov posljednji nastup desio se na BIS sceni "Brew Imperial Society", bivšeg kina Imperijal u
Sarajevu, u februaru 2020. godine, neposredno pred pandemiju koronavirusa. Bio je i dio glumačke ekipe predstave "All inclusive" Amile Terzimehić i Ene Kurtalić, koja je igrana u Pozorištu mladih u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije