U petak posjetite Festival ulične umjetnosti: Bogat program

Radiosarajevo.ba
U petak posjetite Festival ulične umjetnosti: Bogat program
Foto: FUU / Plakat Festivala ulične umjetnosti

Na platou Narodnog pozorišta Sarajevo 7. septembra u 19 sati bit će otvoren četvrti Festival ulične umjetnosti - FUU prelijepim notama Irhada Baručije. Bogati program Festivala nastavlja se uz rap sastav STOPOSTO koji na scenu donosi zvuke hip hopa.  U 21 sat nastupa cirkuski duo Master'n'Margarita - „Cabaret for dummies“ sa vatrenom magijom.

Drugog festivalskog dana FUU će u Velikom parku u 10 sati bit će otvoren Art market čija će ponuda biti dostupna do kraja vikenda, odnosno do kraja Festivala.

U subotu u 17 sati u zgradi Papagajka bit će otvaranje galerije „Garage art“, a potom će uslijediti muzički program „Svira ko stigne“, u 18 sati Jusuf Brkić počinje sa magijom na sazu, a nedugo nakon toga bit će upriličena projekciju filmova studenata Akademije scenskih umjetnosti i izložba inspirirana sloganom ovogodišnjeg FUU-a „I love my life“.

U zgradi Papagajka u 19.45 program se nastavlja audio-vizuelnim eletronskim užitkom uz Bitef smrti, a u 20.45 nastupaju Basheskia & Edward EQ, u 22 sati nastupit će bend Gudron. Nakon muzičkog dijela programa slijedi vatreni spektakl uz već pomenuti dvojac Master'n'Margarita -„Cabaret for dummies“.

Ispred Gradske tržnice u 19 sati publika će imati priliku uživati uz zvuke članova Kamernog simfonijskog orkestra Zenice, nakon čega slijedi parada klauna, a u 20 sati slijedi iznenađenje na ulici Ferhadija jer Obojena klapa i DJ Mehikano spremaju nešto vrijedno pažnje, napominje ekipa tima FUU.

Trećeg dana festivala u nedjelju, 9. jula od 10 do 13 sati u Velikom parku počinje dječiji program. Najmlađe će zabaviti teatarska trupa Everyman i Udruženje Bajkakroz radionicu kiparstva i flicanja uz prigodne bajke, svako dijete će imati priliku da izradi skulpture od vune i osmisli svoje malo pozorište bajki, također će imati priliku učestvovati na radionici klesanja i radionici modelovanja. Za kraj najmlađi će imati priliku uživati i pokazati svoje vještine u sportu!

Nedjeljni program počinje u 19 sati u zgradi Papagajka otvaranjem izložbe „Garage art“. Nakon čega slijedi muzički dio programa „Svira ko stigne“ i projekcija filmova studenata Akademije scenskih umjetnosti.

Među zidovima najšarenije zgrade u 19 sati bit će još jedna izložba „Pap-agaj Art“, harmonika i violončelo u rukama Belme & Belme će vam pokazati moć muzike, tradicije i klasike od 19.30.

U 20 sati predstavom „Dame biraju“ Altteatra ćemo dodatno zagrijati atmosferu, a nakon toga u 22 sata slijede zvuci flamenka uz Hector Morića i Meritu Bavčić.

U kompleksu zgrade Papagajka moći ćete pogledati murale umjetnika Rikarda Druškića, Muhameda Baručije, Deni Božića, Romana Kuduzovića, Maje Batine i studenata Akademije likovnih umjetnosti Sarajeva.

Kolektivna izložba fotografija "Lična istorija FUU-a u zadnje 4. godine" bit će otvorena od 25. septembra do 25. oktobra ove godine u J.U. Centar Kulture i Mladih Općine Centar u ulici Jelićeva 1 u Sarajevu.

FESTIVAL ULIČNE UMJETNOSTI FUU 2018  - “I LOVE MY LIFE“  

 PETAK, 06. JULI

PLATO ISPRED NARODNOG POZORIŠTA SARAJEVO

20:00 –STOPOSTO – RAP NASTUP

21:00 – CABARET FOR DUMMIES – ULIČNI VATRENI NASTUP, CIRKUSKI DUO “MASTER ‘N’ MARGARITA”

 SUBOTA, 07. JULI

VELIKI PARK

19:00 – „UMJETNOST KOD SANJANJA“ PERFORMANS ESME HAJRIĆ

PLATO ISPRED TRŽNICE

20:00 – PERFORMANS - OBOJENA KLAPA FEAT. DJ MEHIKANO

21:00 – “RINGE RINGE RAJA” -HECTOR MORIĆ, MERNES ZAHIROVIĆ, DJENABA BAKARY I MERITA BAVČIĆ

21:45 –IRHAD BARUČIJA, VIOLINA

PAPAGAJKA

19:00 – OTVORENJE IZLOŽBE “I LOVE MY LIFE”

19:30 – BASHESKIA [OPASAN ČOVJEK]: PJESME MEHMEDA BEGIĆA 

20:15 - CABARET FOR DUMMIES – ULIČNI VATRENI NASTUP, CIRKUSKI DUO “MASTER ‘N’ MARGARITA”

21:00 – GUDRON – BAND

22:30 – WHEN FLAMENCO MET SEVDAH -FLAMENCO BALCÁNICO, JERÓNIMO MAYA, KEKO GALINDO, MERITA BAVČIĆ

 NEDJELJA, 08. JULI

PAPAGAJKA

19:00 – PROJEKCIJA FILMOVA STUDENATA AKADEMIJE SCENSKIH UMJETNOSTI SARAJEVO

19:30 – PREDSTAVA “DAME BIRAJU”, ALTEATAR

21:00 - JALL AUX YEUX - BAND

22:30 – BELMA & BELMA – GITARA I VIOLONČELO

 DJEČIJA NEDJELJA

OD 10H DO 13H - PROGRAM ZA DJECU U VELIKOM PARKU

 ART MARKET

OD 10H DO 20H - SUBOTA I NEDJELJA U VELIKOM PARKU

Murali

Rikardo Druškić (Papagajka)

Muhamed Baručija (Papagajka)

Deni Božić (Papagajka)

Studenti ALU-a (Papagajka)

Obojena klapa

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije