U Narodnom pozorištu Sarajevo: SPKD Prosvjeta najavljuje božićni koncert s posebnim gostima

0
Fena
U Narodnom pozorištu Sarajevo: SPKD Prosvjeta najavljuje božićni koncert s posebnim gostima
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / SPKD Prosvjeta najavljuje Božićni koncert u Narodnom pozorištu

Srpsko prosvjetno kulturno društvo (SPKD) Prosvjeta Sarajevo najavilo je za petak, 5. januara, u Narodnom pozorištu u Sarajevu tradicionalni Božićni koncert, a gosti ovogodišnjeg koncerta su članovi Hora Srpskog pjevačkog društva 'Jedinstvo' iz Kotora (Crna Gora). 

Predsjednik SPKD Prosvjeta Nedeljko Masleša naglasio je da se tako pridružuju obilježavanju Božića, a nada se da će taj koncert upotpuniti i prazničnu atmosferu koja je u Sarajevu tradicionalna na isteku stare i početku nove kalendarske godine.

"Vjerujemo da će muzičko-scenski program, koji smo pripremili, pobuditi osjećaj zadovoljstva i radosti zbog nastupajućeg praznika. Želimo da taj kulturni događaj, na svoj način, bude doprinos čuvanju i njegovanju tradicije međusobnog razumijevanja, uvažavanja i poštovanja što je oduvijek krasilo način života na ovim prostorima", naglasio je na konferenciji za medije Masleša.

BiH uskoro dobija jedan od najviših mostova u Europi i 11 novih kilometara autoputa

BiH uskoro dobija jedan od najviših mostova u Europi i 11 novih kilometara autoputa

Predsjednik Upravnog odbora SPKD Prosvjeta Dejan Garić najavio je da će, 14. Božićni koncert, otvoriti članovi KUD Lola iz Sarajeva, duhovnim kompozicijama. Gosti ovogodišnjeg 'Božićnog koncerta' su članovi Hora srpskog pjevačkog društva 'Jedinstvo' iz Kotora (Crna Gora), koji će izvesti duhovne i tradicionalne božićne pjesme.

Generalni sekretar KUD 'Lola' Vedad Štaljo istaknuo je dugogodišnje partnerstvo sa SPKD Prosvjeta, te suorganizatorstvo dijela ovogodišnjeg Božičnog koncerta. Kako je najavio, članovi KUD Lola iz Sarajeva na ovogodišnjem koncertu izvest će duhovne kompozicije i folklorne igre.

Predsjednik SPKD Prosvjeta Nedeljko Masleša
Foto: Dž.K./Radiosarajevo: Predsjednik SPKD Prosvjeta Nedeljko Masleša

Kako je istaknuto, 14. Božićni koncert održava se u godini kad se obilježava 40 godina Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu, a doprinos je i obogaćenju oblasti kulturi u Sarajevu i BiH.

Božićni koncert bit će održan 5. januara u Narodnom pozorištu Sarajevo, s početkom u 19.30 sati. Javni radiotelevizijski servis Bosne i Hercegovine emitirat će, na Božić, integralni snimak tog koncerta.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije