'U dobroj volji - Slavimo zajedno': Izložba koja pokazuje da zajedništvo i dalje živi u BiH

0
Radiosarajevo.ba
'U dobroj volji - Slavimo zajedno': Izložba koja pokazuje da zajedništvo i dalje živi u BiH
Foto: Arhiv / Galerija Novi hram

Izložba temeljnih organizacija kulture naroda Bosne i Hercegovine u sklopu projekta "U dobroj volji – Slavimo zajedno" u organizaciji JKPHD "La Benevolencija" sa partnerstvom i pod pokroviteljstvom CRS-a (Catholic Relief Services), a u saradnji sa HKD "Napredak", BZK "Preporod" i SKPD "Prosvjeta" bit će otvorena naredne sedmice.

Mjesto događaja je Galerija Novi hram, Mula Mustafe Bašeskije 38, a otvorenje je planirano 18. aprila 2023. godine u 18 sati.

Na izložbi će biti prikazan razvoj temeljnih organizacija kultura BiH i njihovo djelovanje danas, kroz prikaze arhivskih isječaka: fotografija, novinskih članaka a i raznovrsnih dokumenata.

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

"Ideja projekta 'U dobroj volji – Slavimo zajedno' je da članovima temeljnih organizacija kultura BiH i građanima Sarajeva približi i objedini raznoliku kulturu naroda sa naših prostora. Svojim aktivnostima, projektima, kulturnim djelovanjem, humanitarizmom, donacijama, stipendijama, ova četiri društva nastoje da, u skladu sa svojim mogućnostima, unaprjeđuju društvenu koheziju nasuprot veoma kompleksnom društvenom narativu.

April 2023. godine je prepoznat kao savršena prilika za realizaciju projekta, kako je bogat praznicima abrahamskih religija: Pesah, Uskrs, Vaskrs, i Ramazanski bajram.

Naša želja je da ispreplitanje kultura prikažemo u pravom svjetlu: kao bogatstvo koje se treba njegovati, cijeniti i održavati", poručili su organizatori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije