U Buybooku otvoren Sajam gramofonskih ploča

0
Fena
U Buybooku otvoren Sajam gramofonskih ploča
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / U Buybooku otvoren Sajam gramofonskih ploča

Sajam gramofonskih ploča otvoren je u petak, 11. augusta, u prostorijama „Buybooka“ u Radićevoj ulici u Sarajevu, u okviru trećeg izdanja „Festivala u Centru“.

Kako je kazao organizator Sajma Faris Bečić, cilj ovog događaja je kreiranje i jačanje međugeneracijske saradnje između starijih osoba i mlađe populacije, kojoj je hobi sakupljanja gramofonskih poča postao veoma popularan.

"Na Sajmu možete vidjeti jedan totalni miks generacija i stilova. Želimo na ovaj način širiti kulturu vinila i gramofonskih ploča. Željeli smo započeti novu priču za vrijeme jednog festivala koji se redovno organizuje u Sarajevu, pa smo zbog toga za datum održavanja Sajma izabrali početak Sarajevo Film Festivala", objasnio je Bečić.

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Dodao je da je iznenađen odzivom građana na Sajam i nada se da će potražnja i interesovanje građana za gramofonske ploče rasti.

„Festival u Centru“ je osmišljen po uzoru na festivale ulične umjetnosti, savremenih manufaktura i gastronomije, s ciljem da se jača urbani identitet, te publici i turistima ponude dodatni sadržaji na ulicama Sarajeva.

„Festival u Centru“ organizuju Obala Art Centar i Općina Centar, uz podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo, te u saradnji s Buybookom. Sajam će biti otvoren večeras do 23.00 sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije