Glamur na Sarajevo Film Festivalu: Modne kreacije koje se i danas pamte

0
Al. Č.
Glamur na Sarajevo Film Festivalu: Modne kreacije koje se i danas pamte
Radiosarajevo.ba / Glamur na Sarajevo Film Festivalu

Sarajevo će u petak, 11. augusta, biti centar regiona, ali i šire jer počinje 29. Sarajevo Film Festival.

Veliku pažnju su organizatori posvetili ovom velikom događaju, a sve do detalja je spremno da se ugoste brojne ličnosti iz svijeta filma i kulture.

Pred nama je sedmica kada Sarajevo zaživi i svaku večer na svojim ulicama okupi ljubitelje filmske, modne ali i party scene.

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Poseban doživljaj daje prostor ispred Narodnog pozorišta gdje svim osam dana, na glamuroznom crvenom tepihu, pomno pratimo poznata lica sa domaće, ali i inozemne scene. Pomno se prati i šta će ko obući, a posebna pažnja je na pripadnicama ljepšeg spola.

Sarajevo Film Festival počinje večeras, a prisjetimo se nekih od najlijepših kreacija sa crvenog tepiga sa pretkodnih godina.

Gotovo da nema ljubitelja SFF-a a da se ne sjeća prošlogodišnjeg izdanja Tatjane Šojić dragulja bh. glumišta koja se pojavila u kreaciji Kaftan studija.

Tatjana Šojić
Foto: SFF: Tatjana Šojić

Lejla Filipović, supruga Tarika Filipovića, oduzela je dah svojim prošlogodišnjim izdanjem na Sarajevo Film Festivalu. Ona je stigla u haljini cvijetnog uzorka s bogatim volanima, a cijeli je outfit obogatila tek malom ručnom torbicom.

Lejla Filipović
Foto: Facebook: Lejla Filipović

Maja Čengić Miralem prepoznatljivo je lice Sarajevo Film Festivala koja na crvenom tepihu unosi vedrinu kroz razgovor s filmskim znalcima. Kako kod svojih svakodnevnih izdanja, pa tako i kada je riječ o Sarajevo Film Festivalu bira elegantne i sofisticirane formule kojima stavlja naglasak na ženstvenost. 

Maja Miralem
Foto: Facebook: Maja Miralem

Veliku pažnju privukla je i bh. manekenka Sarah Čerkez koja se crvenim tepihom prošetala u crvenoj haljini.

Sarah Čerkez
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Sarah Čerkez

Oči fotografa i posjetitelja bile su uprte i u Martinu Sairu Keškić, bivšu suprugu Elmedina Konakovića, koja se prošetala u predivnoj bijeloj haljini.

Prije pet godina pžnju svih skrenula je Amra Silajdžić Džeko koja je crvenim tepihom prošetala u predivnoj plavkasto-sivoj haljini. 

Amra Silajdžić Džeko
Foto: Facebook: Amra Silajdžić Džeko

Te godine crvenim tepihom prošetale su i sestre Šima i Draženka Čuljak koje su na Sarajevo Film Festival doputovale iz Kanade. Sestre Čuljak glavne su akterke dokumentarnog filma "Sestre" hrvatskog reditelja Zdenka Jurilja.

Nagradu Počasno Srce Sarajeva 2011. godine primila je hollywoodska glumica Angelina Jolie. 

"Vrlo sam uzbuđena što sam ovdje i počastvovana što sam primila ovu nagradu. Hvala vam", rekla je tada Jolie.

Angelina Jolie i Brad Pitt
Foto: 24 sata: Angelina Jolie i Brad Pitt

Jolie nije mogla zadržati suze tokom primanja nagrade Počasno Srce Sarajeva, koju joj je uručio tadašnji direktor festivala Miro Purivatra tokom ceremonije u Narodnom pozorištu.

Večeras je sve spremno za bosansku premijeru filma 'Kiss the Future'.

Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: Legendarni muzičar Bono Vox dolazi na Sarajevo Film Festival

Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: Legendarni muzičar Bono Vox dolazi na Sarajevo Film Festival

Kako je portal Radiosarajevo.ba već objavio očekuje se i dolazak na crveni tepih zvijezde večeri Bona Voxa i brojnih gostiju iz njegovog tima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije