Dobro došao, prijatelju: Bono Vox stigao u Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba
Dobro došao, prijatelju: Bono Vox stigao u Sarajevo
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Bono Vox u službenom vozilu SFF-a napušta Sarajevski aerodrom

Kako je ranije pisao portal Radiosarajevo.ba, Bono Vox, slavni pjevač grupe U2 stigao je u Sarajevo.

Bono je sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevu u društvu trinaest osoba, među kojima su, kako portal Radiosarajevo.ba saznaje, i gitarista David Howell Evans, poznatiji pod nadimkom The Edge, irska aktivistkinja i supruga Bona Voxa  Alison Hewson, irski filmski i televizijski producent Alan Moloney.

Ekipa našeg portala snimila je na Sarajevskom aerodromu službeno vozilo SFF-a u kojem je bio Bono Vox sa svojim timom, nakon što su stigli u Sarajevo

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Povod za posjetu je 29. Sarajevo Film Festival, a ekipa će se pojaviti večeras na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta Sarajevo.

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival otvorit će film POLJUBITE BUDUĆNOST (KISS THE FUTURE) u režiji Nenada Čičina-Šaina (THE TIME BEING), čiji scenarij potpisuju Čičin-Šain i Bill Carter (MISS SARAJEVO).

Producenti filma POLJUBITE BUDUĆNOST su Matt Damon i Ben Affleck za Pearl Street Films i Sarah Anthony za Good Wolves Production. Izvršni producenti filma su Drew Vinton, Madison Ainsley, Alan Moloney, Jennifer Pitcher, Nenad Čičin-Šain i Bill S. Carter. Film je financirao FIFTH SEASON i savjetovao filmski tim.

Ova neizbježno aktuelna priča o sarajevskom otporu tokom opsade grada 1990-ih prati gradsku alternativnu scenu, koja je koristila muziku i umjetnost kako bi izazvala promjene i privukla svjetsku pažnju, a poslijeratni koncert grupe U2 bio je proslava teško osvojene pobjede grada nad nacionalizmom.

U filmu se pojavljuju Bono, The Edge, Adam Clayton, Bill Clinton, Christiane Amanpour, Mirsad Purivatra, Vesna Andree Zaimović, Senad Zaimović, Enes Zlatar, Alma Ćatal Hurem, Boris Šiber i Srđan Gino Jevđević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije