Još jedna zvijezda SFF-a ponovo u Bosni i Hercegovini: Christiane Amanpour stigla u Sarajevo

6
Radiosarajevo.ba
Još jedna zvijezda SFF-a ponovo u Bosni i Hercegovini: Christiane Amanpour stigla u Sarajevo
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Christiane Amanpour u Sarajevu

Christiane Amanpour, legendarna reporterka CNN-a, koja je iz Sarajeva izvještavala tokom agresije u Bosni i Hercegovini stigla je u naš grad, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Povod za posjetu je 29. Sarajevo Film Festival, a legendarna reporterka pojavit će se večeras na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta Sarajevo.

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival otvorit će film POLJUBITE BUDUĆNOST (KISS THE FUTURE) u režiji Nenada Čičina-Šaina (THE TIME BEING), čiji scenarij potpisuju Čičin-Šain i Bill Carter (MISS SARAJEVO).

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

U filmu se pojavljuju Bono, The Edge, Adam Clayton, Bill Clinton, Christiane Amanpour, Mirsad Purivatra, Vesna Andree Zaimović, Senad Zaimović, Enes Zlatar, Alma Ćatal Hurem, Boris Šiber i Srđan Gino Jevđević.

Ova neizbježno aktuelna priča o sarajevskom otporu tokom opsade grada 1990-ih prati gradsku alternativnu scenu, koja je koristila muziku i umjetnost kako bi izazvala promjene i privukla svjetsku pažnju, a poslijeratni koncert grupe U2 bio je proslava teško osvojene pobjede grada nad nacionalizmom.

Za nagrade Srce Sarajeva u Takmičarskim programima 29. Sarajevo Film Festivala ukupno će se takmičiti 49 filmova, a bit će upriličene i dvije gala te jedna specijalna projekcija.

Dobro došao, prijatelju: Bono Vox stigao u Sarajevo

Dobro došao, prijatelju: Bono Vox stigao u Sarajevo

Kako je ranije pisao portal Radiosarajevo.ba, Bono Vox, slavni pjevač grupe U2 stigao je u Sarajevo.

Bono je sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevu u društvu trinaest osoba, među kojima su, kako portal Radiosarajevo.ba saznaje, i gitarista David Howell Evans, poznatiji pod nadimkom The Edge, irska aktivistkinja i supruga Bona Voxa Alison Hewson, irski filmski i televizijski producent Alan Moloney.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije