U BKC Sarajevo 25. septembra predavanje: "Nasilje i sukob – Sudbina ili rez?"

0
Radiosarajevo.ba
U BKC Sarajevo 25. septembra predavanje: "Nasilje i sukob – Sudbina ili rez?"
Foto: BKC / Nina Krajnik

Psihoanalitičko predavanja "Nasilje i sukob – Sudbina ili rez?" održat će se u JU „Bosanski kulturni centar KS u subotu, 25. septembra u 18. sati. 

Predavanje će održati dr. Nina Krajnik.

Predavanje će tragom psihoanalize promatrati pitanje nasilja i sukoba. Da li su društveno-politički sukobi nužnost koja sa sobom nosi poteze sudbine? Na kakav način danas funkcionišu privatizacije sukoba, sa namjerom da bi se oni učinili beskonačni?

Netanyahu se sastao s Cameronom: "Sami ćemo odlučiti kako ćemo odgovoriti Iranu"

Netanyahu se sastao s Cameronom: "Sami ćemo odlučiti kako ćemo odgovoriti Iranu"

U kakvoj vezi su nasilje prema sebi i nasilje prema drugome? I kako je moguće napraviti rez sa ponavljanjem događaja, koji se stalno vraćaju na isto traumatično mjesto?

Na osnovu tih pitanja otvara se obrada aktuelnih manifestacija nasilja na našim prostorima i njegove logike kao strasti ljudskog bića.

Dr. Nina Krajnik je pionirka lacanovske psihoanalize na prostoru Balkana. Osnivačica je međunarodnog pokreta Lakan Balkan i predsjednica Slovenačkog društva za lacanovsku psihoanalizu. Doktorirala je filozofiju. Studirala je na Univerzitetu Pariz VIII. Članica je Svjetskog psihoanalitičkog saveza.

Ulaz je besplatan i otvoren za sve.

Zbog mjera i organičenja broja učesnika potrebne su prethodne prijave na: info@sdzlp.si (do subote, 25. septembra u 12h).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije