Dani arhitekture se vraćaju u Sarajevo: Uskoro predavanja, diskusije i izložbe

0
Promotivni tekst
Dani arhitekture se vraćaju u Sarajevo: Uskoro predavanja, diskusije i izložbe
Dani arhitekture / Vizual

Nakon preskočene prestupne 2020. godine, Dani arhitekture se vraćaju u Sarajevo i u offline formi 2021. godine!

Ovogodišnji Dani arhitekture će se održati u periodu 17.-19. septembar, sa otvorenjem na Trgu kulture Jurislav Korenić ispred Pozorišta mladih, dok će za vrijeme vikenda biti održana predavanja, diskusije i izložbe u  prepoznatljivom kinu Meeting point.

U večernjem terminu petka 17. septembra ispred Pozorišta mladih će biti otvoreno izdanje Dana arhitekture za 2021. godinu. Nakon zvaničnog otvorenja posjetioci će uživati u sadržajima i u odličnoj atmosferi završiti prvo veče najvećeg arhitektonskog festivala u Bosni i Hercegovini.

Veliko slavlje u Madridu može početi: Real je prvak Španije

Veliko slavlje u Madridu može početi: Real je prvak Španije

Isto večer biće otvorena izložba „Adaptabilni životni prostori, epizoda 1: COVID-19“, kao i izložba arhitektonskih fotografija Faruka Pinje.

Subota 18. septembra je rezervisana za tridesetominutna predavanja naših gostiju počev od 11h gdje ćemo u prvom bloku slušati i gledati Huberta Klumpnera, Rolanda Krebsa i Michaela Walczaka, te će se nakon pauze na glavnoj sceni kina Meeting point pojaviti Mat Barnes, Melike Altinisik i NFO Arhitekti. Svaki blok predavanja će biti zaključen panel diskusijom i razgovorom sa našim predavačima, gdje će i posjetioci imati priliku da postave svoja pitanja.

Pored predavanja, svjedočićemo radionici Studio Mobile. Subotu ćemo zaključiti partyem o kojem će informacija biti uskoro. Završni dan festivala, nedjelja, 19. septembra će sadržavati također dva bloka gdje će u prvom
biti predstavljena Future architecture platforma čiji su Dani arhitekture postali član.

Pored toga, gledaćemo ekipu iz Srpskog paviljona u Veneciji, Relju Ivanića i Symmetries - film o Danima arhitekture. Posljednji blok predavanja uživaćemo u prezentacijama Urban rooms of Sarajevo, Bernarda Bostijančića i studija Trokut, nakon čega će uslijediti i panel diskusija učesnika i
publike.

Tokom festivala biće dodijeljena i Fresh+Bold nagrada, tradicionalna nagrada Dana arhitekture. Za sve sadržaje koje će se održavati u zatvorenim prostorima, posjetioci se mole da pripreme epidemiološke potvrde o izvršenoj vakcinaciji, prebolovanom COVID-u ili neki od testova ne stariji od 48 sati.

Ulaznice za predavanja se mogu rezervisati putem web stranice festivala
www.daniarhitekture.ba, te za sve dodatne informacije i eventualne promjene u programu,

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije