Treći Pop Art Festival predstavlja niz jedinstvenih umjetničkih događaja  

Radiosarajevo.ba
Treći Pop Art Festival predstavlja niz jedinstvenih umjetničkih događaja   

 

Od 18. aprila na više lokacija u Sarajevu održati će se treći Pop Art Festival čiji program je svojevrstan omaž savremenoj bosanskohercegovačkoj umjetničkoj i kulturnoj sceni.

Festival će u četvrtak, 18. aprila od 20 sati početi panel diskusijom na temu bh. kinematografije o kojoj će govoriti istaknuti bosanskohercegovački reditelji Ademir Kenović, Srđan Vuletić, Aida Begić, Elmir Jukić…

Drugi dan Festivala, 19. aprila od 17 sati možete prisustvovati panel diskusiji „Art Career Day“ u također u Meeting Pointu, na kojem će svoja profesionalna iskustva u oblasti umjetnosti sa publikom podijeliti istaknuti bh. umjetnici: glumac Ermin Bravo, strip crtač Enis Čišić, muzičar i producent Adis Kutkut - Billain, slikarica Vildana Brkić, te dizajnerica i kostimograf Lejla Hodžić.

Treći dan Pop Art Festival u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti 20. aprila od 17 sati predstavlja izložbu studentskih radova rađenih na temu murala posvećenom Davorinu Popoviću. Izložbu će moderirati profesor Bojan Hadžihalilović, a pobjednički rad predstaviće student Akademije likovnih umjetnosti Armin Numanović. Nakon izložbe, poznati sarajevski ulični umjetnik i muralista Benjamin Čengić Zian, održati će predavanje o muralima na primjeru izvedbe pobjedničkog rada koji će od mjeseca maja krasiti jednu od zgrada u Radićevoj ulici u Sarajevu.

Isti dan od 20 sati u kinu Meeting Point održaće se i treća panel diskusija na kojoj ćemo ugostiti najbolje domaće Tattoo & Piercing majstore Jasmina Šehovića i Ervina Nevesinjca, te njihove partnere Inu Čano, Srđana Radanovića i Dinu Obradovića.

Pop Art Festival ove godine u sklopu muzičkog programa predstavlja koncert kultnog sarajevskog benda Protest koji će se održati 25. aprila u klubu Jazzbina Sarajevo. Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 10 KM u klubu Jazzbina Sarajevo.

Za kraj ovogodišnjeg Pop Art Festivala, odnosno od 27. aprila do 05. maja u Radićevoj ulici će biti oslikan mural legendarnom sarajevskom pjevaču i zasigurno jednom od najznačajnijih predstavnika savremene bosanskohercegovačke umjetnosti – Davorinu Popoviću, frontmenu grupe Indexi. Mural, koji je rezultat studentskog konkursa na Akademiji likovnih umjetnosti, crtaće sarajevski ulični umjetnik Benjamin Čengić Zian i Obojena klapa. Inače, cjelokupan događaj odvija se u sklopu Dana Kantona Sarajevo tokom kojih će u Radićevoj ulici biti organizovane dječije radionice, muzički program, dizajnerski bazari, igre sa psima i ostali zabavni sadržaji.

Pop Art Festival ima za cilj objediniti, prikazati i promovisati različite popularne umjetničke izraze, koji su karakteristika našeg vremena i specifične sarajevske kulture i životnog stila.

 Pop Art Festival su podržali Vlada Kantona Sarajevo, Akademija likovnih umjetnosti Sarajevo, Historijski muzej BiH, Akademija scenskih umjetnosti, Infomedia group, Radiosarajevo.ba, Kino Meeting Point, Jazzbina Sarajevo, Helen Doron, Coca Cola, Alaj Print, Revolt Clothing, Ideas Business Lab, Obojena klapa, Otzi tetoviračnica, Daj Loma.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije