Sve je spremno za čarobnu predstavu „Je li to samo san?“

Radiosarajevo.ba
 Sve je spremno za čarobnu predstavu „Je li to samo san?“
Oficijelni vizual / Predstava "Je li to samo san?"

Sve je spremno za premijerno izvođenje predstave „Je li to samo san? (Priče iz Sarajevske žičare)“ koja će biti odigrana u petak, 1. marta 2019. godine, u 18 sati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu „Novo Sarajevo“ na Grbavici.

Završne pripreme protiču u sjajnoj atmosferi, otkriva reditelj Mario Drmać dodajući da s glumicom Dinom Mušanović i glumcem Adisom Omerovićem iz dana u dan predano radi kako bi i najsitnije detalje doveli do savršenstava.
Ističe da je ovo izuzetna prilika za sve školarce da na zabavan i edukativan način čuju zanimljive priče i legende o sarajevskim mostovima, ćuprijama, sokacima, muzejima, mahalama, kulama, česmama i samoj žičari.

"Za sve posjetitelje premijere, kao i onima koji će prisustvovati reprizama 2. marta u 18 sati i 3. marta u 12 sati, pripremili smo lijepo iznenađenje, a o čemu se radi, saznat ćete uskoro. Do premijere je ostalo jako malo vremena, pa požurite po svoje karte", poručuje Drmać koji se, osim za režiju, pobrinuo i za scenografiju, kostime i izradu maski.

Ovaj pozorišni komad, nastao prema tekstu Žanete Trišić-Bajramović, na interesantan i bajkovit način opisuje važnost Sarajevske žičare za grad Sarajevo, a način na koji autorica opisuje njeno prožimanje kroz kulturno-historijski život glavnog grada BiH sasvim je poseban. Kroz čudnovate zgode bake i djeda, dječaka i djevojčice, Trišić-Bajramović je oživjela sarajevsku legendu. Putujući žičarom likovi u predstavi otkrivaju postoje li vile i jesu li one samo san?

Predstavu prožimaju muzika, ples i humor, a glumac Adis Omerović ne krije da s velikim nestrpljenjem iščekuje trenutak kada će s kolegicom Mušanović djecu i odrasle povesti na ovo čarobno putovanje žičarom.

"Pripremili smo predstavu drugačiju od onih na koje su djeca navikla. Radili smo u vrlo pozitivnoj atmosferi i jako se radujem premijeri, jer želim oslušnuti reakcije naše najdraže publike", rekao je Omerović.

Predstava „Je li to samo san (Priče iz Sarajevske žičare)“ namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 12 godina.  Ulaznice su dostupne u sistemu www.kupikartu.ba i na njihovim prodajnim mjestima po cijeni od 6 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije