... / Pozorišni festival: Ne propustite ove sedmice razgovor s poznatim glumicama

25. 05. 2020. u 10:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Studentski pozorišni festival POSTFEST, kojeg su pokrenuli studenti Akademije scenskih umjetnosti, sada je pokrenuo studentski podcast pod nazivom POSTCAST.

Ideja je da POSTCAST bude platforma za razgovor s pozorišnim i filmskim umjetnicama i umjetnicima iz Bosne i Hercegovine, ali i iz Hrvatske, Srbije.

Postcast će tematizirati aktualne probleme koji su nastali uslijed novonastale pandemije te će se u njihovim epizodama govoriti o filmovima, pozorišnim predstavama i festivalima, ali i o televizijskim serijama.

"Ovo je prvi studentski podcast u Bosni i Hercegovini te smatramo da ćemo na ovaj način raditi više na promociji umjetnosti u javnom diskursu. Nakon četiri emitovane epizode, ove sedmice u već standardnim terminima u četvrtak i nedjelju u 20.30 sati moći ćete na facebook stranici @postfestsarajevo i na youtube kanalu POSTFEST gledati razgovor sa glumicama Bojanom Gregorić Vejzović i Jadrankom Đokić", saopćili su iz Studentskog pozorišnog festivala.

Razgovor će s Bojanom voditi Tarik Džinić, a s Jadrankom će razgovarati Iva Šimić.

Bojana Gregorić Vejzović - undefined

Foto: POSTCAST: Bojana Gregorić Vejzović

„I ove sedmice nastavljamo sa postcastom i razgovorima sa, rekla bih, velikim hrvatskim glumicama Bojanom Gregorić Vejzović i Jadrankom Đokić. Smatramo da se postcast već u kratkom periodu uspio da kroz, prije svega, entuzijazam nekolicine studenata organizatora POSTFEST-a uspostavi kao platforma koja će obogatiti nezavisnu medijsku scenu Bosne i Hercegovine. Nastavljamo s kvalitetnim gostima i gošćama i najavljujemo dobar program u našem podcastu a sve to dok pripremamo drugi pozorišni festival koji će se desiti u novembru“, izjavila je Ines Radić, izvršna direktorica pozorišnog festivala POSTFEST.

Vrijedi spomenuti da je Bojana Gregorić Vejzović zaposlena u zagrebačkom kazalištu Gavella i poznata je po brojnim ulogama i saradnjama s rediteljima kao što su Paolo Magelli, Unkovski i brojni drugi. Poznato je televizijsko lice iz serije NMK.

Jadranka Đokić je prvakinja drame u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, sarađivala s brojnim rediteljima od kojih se izdvaja Bobo Jelčić, Eimuntas Nekrošius. Asistentica je na odsjeku za glumu na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu a poznato je da je u Sarajevu sarađivala sa rediteljem Pjerom Žalicom u njegovom posljednjem snimljenom filmu.

Jadranka Đokić - undefined

Foto: POSTCAST: Jadranka Đokić

Sve postcaste možete pratiti na POSTFEST youtube kanalu, ali i na POSTFEST facebook stranici.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA