BiH / Dodijeljene prestižne nagrade: Srce Sarajeva za njemački film Egzil

20. 08. 2020. u 20:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Srce Sarajeva za najbolji film 26. SFF-a dobio je film Egzil Visara Morine., za najboljeg glumca izabran je Vangelis Mourikis za ulogu u filmu u filmu “Kopač” a glumicu Marija Škaričić za film “Mare”.

Vangelis Mourikis dobio je Srce Sarajeva kao najbolji glumac za film “Kopač”.

Marija Škaričić, dobila je Srce Sarajeva kao najbolja glumica za film “Mare”

Natalija Jefimkina, za film Ljudi iz garaže, dobila je nagradu Audientia. Audentia je dodijeljena peti put.

Za najbolji studentski film Srce Sarajeva ide filmu “Velika istanbulska depresija, Zeynep Dilan Suren, dok je u takmkčarskom programu za kratki film Srce Sarajeva dodijeljeno – Anastasia Kratidi za film “U njenim koracima”.
Za najbolji ktratkometražni film – Srce Sarajeva ide “filmu “Antiotpad” Tina Žanića.

Sarajevo Film Festival održao se, zbog pandemije koronavirusa, bez publike, bez autora, bez atmosfere na koju smo navikli- na specifičnoj on line platformi. U našem programu za manje od pola sata, saznaćete ko su laureati Srca Sarajeva.

Za nagrade Srce Sarajeva u Takmičarskim programima 26. Sarajevo Film Festivala takmičilo se 49 filmova.

Osim Srca Sarajeva za najbolje filmove u takmičarskim programima, bit će dodijeljeno i Srce Sarajeva za najboljeg reditelja/rediteljicu, Srce Sarajeva za najboljeg glumca i glumicu, te CineLink nagrade.

U okviru ovogodišnje ceremonije dodjele nagrada bit će proglašena nagrada Audientia., za koju konkuriše 12 dugometražnih filmova iz programa 26. Sarajevo Film Festivala. Audentia će biti dodijeljena peti put, a Sarajevo Film Festival ima čast da ove godine bude njen domaćin.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA