"Snjeguljica" kakvu niste upoznali - Premijera djece iz Vareša i Altteatra

H. A.
"Snjeguljica" kakvu niste upoznali - Premijera djece iz Vareša i Altteatra
Radiosarajevo.ba / Altteatar
Nakon niza uspješno realiziranih predstava s polaznicima dramske radionice “Mala škola” iz Vareša, Altteatar je pripremio novu dječiju predstavu ‘Snjeguljica’ čija nas premijera očekuje u nedjelju 16. oktobra 2016. godine u Varešu s početkom u 18:00.

Tekst ‘Snjeguljica’ moderna je verzija teksta orginalne bajke ‘Snjeguljica i sedam patuljaka’, nastala u 19. stoljeću, a napisali su je braća Grim.

"Ispod prvog sloja koji šalje poruku da dobrota i ljubav uvijek pobjeđuju, postoji dublji sloj, koji govori o cijeni ljepote, kao i ljestvici toga šta je lijepo, a šta nije. Današnje društvo je bombardovano kroz medije o tome šta je ljepota, koliko moramo biti visoki, mršavi, šta da nosimo, kako da se šminkamo. Zahvaljujući različitim medijima i ovakvim sadržajima, ovo jako utječe na svijest djece kroz odrastanje, naročito sada kada se više niko ne igra oni starih dobrih igara, svima nama dobro poznatim. Na ulicama gotovo da više nema ozarenih dječijih lica, crvenih obraza, smijeha i zabave. Danas se slikaju selfiji, i sva lijepota odrastanja postaje plastična i digitalna", kažu iz Altteatar.

U stilskom iziračju koristit će se maske, koje su upravo polaznici dramske radionice napravili pod vodstvom voditelja radionice Staše Dukić i Sanjina Arnautovića. U predstavi igraju: Valentina Štrkaj, Ivona Štrkalj, Anto Štrljkaj, Blaž Stipić, Ema Lekić, Daniel Bagarić, Zerina Sarajlić, Nađa Imamagić, Ivana Ivković, Tamara Bošnjak, Ivana Miočević, Vanja Andžić i Emela Buzuk.

Tekst je pisala Džejna Avdić, kostime kreirala Janja Stijepić uz asistenciju Đurđice Vidak, koreograf je Jovana Milosavljević, a majstor svijetla Irhad Hodžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije