Sarajevska filharmonija najavljuje: Koncert filmske muzike i proslava trkačkog praznika

1
Radiosarajevo.ba
Sarajevska filharmonija najavljuje: Koncert filmske muzike i proslava trkačkog praznika
Oficijelni vizual / Koncert filmske muzike

Sarajevska filharmonija, Narodno pozorište Sarajevo i NGO Marathon Sarajevo poklonit će građanima Sarajeva i svom gostima veličanstveni koncert kojim će biti otvoren Vivia RunFest Sarajevo 2022.

Koncert će biti održan na trgu Susan Sontag s početkom u 20.00 sati, a u slučaju kiše u dvorani Narodnog pozorišta. Ulaznice za koncert su besplatne. 

Nakon što je u prethodnim danima Filharmonija održala sjajne koncerte "Mala Moćna Muzika", "Sarajevo, ljubavi moja", te Koncert opernih arija u saradnji sa solistima i horom Narodnog pozorišta Sarajevo, na ovom koncertu očekuje nas novo iznenađenje.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Sarajevska Filharmonija će izvesti popularne melodije iz nekih od kultnih filmova poput, Valter brani Sarajevo, Kum, Nemoguća misija, Ratovi zvijezda, Indijana Jones i drugih. Ovaj Džons, a pod dirigentskom palicom maestre Samre Gulamović.

Ovim koncertom bit će najavljen svojevrsni trkački praznik u Sarajevu koji će kulminirati naredni dan, u nedjelju 18. seprtembra kada će biti održan Sarajevo polumaraton. 

"Ponosni smo na činjenicu da će Sarajevska filharmonija, kao jedini profesionalni simfonijski orkestar na području BiH, uvesti sve prisutne u ovogodišnji Festival te na svojevrstan način biti uvertira i izvor dobre energije koja će zasigurno biti potrebna svim trkačima pred centralnu trku – Sarajevo polumaraton", saopćeno je iz udruženja NGO Marathon.

Svi ljubitelji muzike, filma ili trčanja pozvani su na koncert. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije