Sarajevo, ljubavi moja: Najljepše pjesme sarajevske pop-rock škole ispraćene ovacijama

4
Radiosarajevo.ba
Sarajevo, ljubavi moja: Najljepše pjesme sarajevske pop-rock škole ispraćene ovacijama
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Koncert "Sarajevo, ljubavi moja"

Na pozorišnom trgu Susan Sontag u 20:00 večeras je počeo atraktivan koncert "Sarajevo, ljubavi moja".

Riječ je o projektu koji zajednički potpisuju Narodno pozorište Sarajevo i Sarajevska filharmonija, a koji je na premijernom izvođenju, u aprilu ove godine, doživio ovacije od Sarajevske publike. 

Koncert „Sarajevo ljubavi moja“ predstavlja sjećanje na značajna i popularna muzička djela iz zlatnog doba sarajevske muzičke scene. Solisti i hore Opere NPS uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati maestro Ranko Rihtman, te bend Muzičke produkcije BHRT-a izvest će neke od najpopularnijih pjesama, „Sarajevo ljubavi moja“, „Gori vatra“, „Sarajevo će biti“, „Plima“, „Ima neka tajna veza“, „Da sam ja netko“, „Je l' Sarajevo gdje je nekad bilo“ i mnoge druge.

Izrael izveo napad na Iran: Raketama zahvatili grad koji je blizu nuklearnih postrojenja

Izrael izveo napad na Iran: Raketama zahvatili grad koji je blizu nuklearnih postrojenja

Uz Hor Opere i Sarajevsku filharmoniju, kao solistim nastaju: Aida Mušanović, Aida Čorbadžić, Melisa Hajrulahović Tomić, Ivan Šarić, Ileš Bečei, Alen Lemešević, Eldin Hiseinbegović, Nedim Bašić i Davor Ebner.

Koncert se održava u sklopu specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo „Kultura na ulice!“.

Projekat Kultura na ulice! je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta Kultura na ulice! je približiti kulturu i umjetnost građanima kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu. Program festivala Kultura na ulice! možete pratiti na Instagram profilu @kulturanaulice i FB stranici Kultura na ulice!.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije