iMTM: Serija kabaretskih koncerata "Kabare Nowadays“

0
Radiosarajevo.ba
iMTM: Serija kabaretskih koncerata "Kabare Nowadays“
Foto: iMTM / Kabare Nowadays

Iz produkcije iMTM Sarajevo najavljuju seriju kabaretskih koncerata "Kabare Nowadays“, zakazanih za 13.09. u 15 sati u „Amfiteatru Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo“, potom 14.09. u 20:00 sati u „Ateljeu Figure“ i 15.09. u 20:00 sati u „Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti." 

Ulaz na sve koncerte je slobodan.

Narednog dana (16.09.) izvođači putuju u Visoko, gdje će nastupiti u „JU Centar za kulturu, sport i informisanje“, sa početkom u 20:00 sati.

Teška nesreća u centru Sarajeva, pričinjena velika materijalna šteta

Teška nesreća u centru Sarajeva, pričinjena velika materijalna šteta

Autentične i dirljive priče u fokusu Petog AJB DOC Film Festivala

Autentične i dirljive priče u fokusu Petog AJB DOC Film Festivala

"Nakon prošlogodišnje premijere igrano-animiranog koncerta 'Mjuzikl novog svijeta', koji je premijerno emitovan na BHT1 a potom i velikog ineteresa za istoimeni koncert, koji je izveden u 'Ateljeu Figure', ove godine priredili smo nove koncerte, ali i malu turneju po BiH", kazala
je muzička rediteljica koncerata Alma Ferović Fazlić i dodala da su tokom godine kocnerti već izvedeni u Prnjavoru i Kaknju.

Završnica projekta će biti gala koncert krajem ove godine, koji će biti organiziran sa gostima poznatim solistima pjevačima iz BiH i Hrvatske, kao 10. jubilarni projekt muzičkog teatra iMTM-a, prve edukativne i produkcijske platforme za muzički teatar u BiH, koja je osnovana 2011.
godine.

Na koncertima stupaju: solistica Opere Narodnog pozorišta u Sarajevu Melisa Hajrulahović-Tomić, mladi glumci Hana Zrno i Faris Pinjo, solisti Sara Vojičić, Narcis Zečić i Alma Ferović Fazlić uz klavirsku pratnju dirigenta Nenada Tešića, inače šefa orkestra Muzičke produkcije BHRT-a.

Repertoar koncerata obuhvata najljepše songove tzv. „showstopers“ te duete iz popularnih mjuzikla:„The Witches of Eastwick”, “Chicago”, "Dirty Dancing”, “Les Miserables”, “Wicked” i kultnog “Briljantina“, koji će simbolično biti posvećen zvijezdi mjuzikla, nedavno preminuloj
glumici i pjevačici Oliviji Njutn Džon (Olivia Newton John).

Partneri projekta su Međunarodni centar za djecu i mlade, Atelje Figure i Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti, a koncertne izvedbe se realiziraju uz podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i Visit Sarajevo - Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije