Mala moćna muzika: Sarajevska filharmonija otvara sezonu besplatnim koncertom za djecu

0
V.A.Z.
Mala moćna muzika: Sarajevska filharmonija otvara sezonu besplatnim koncertom za djecu
Oficijelni vizual / Najava koncerta Mala moćna muzika

Brojni mališani već znaju da koliko su zanimlivi i atraktivni koncerti za djecu Sarajevske filharmonije. Upravo jednim takvim koncertom otvorit će se nova umjetnička sezona poznatog bh. orkestra. 

U petak, 2. septembra 2022. godine Sarajevska filharmonija počinje sa aktivnostima u novoj koncertnoj sezoni. Slijedeći slogan koji će pratiti najavu 100. obljetnice Filharmonije „Slušaj drugačije“, filharmoničari ovu koncertnu sezonu započinju druženje sa najmlađom publikom!

Koncert pod nazivom "Mala moćna muzika" održat će se na otvorenom, na Pozorišnom trgu Susan Sontag sa početkom u 18 sati.

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Uz orkestar Sarajevske filharmonije, u ulozi naratora, na ovo čarobno putovanje djecu vodi njima omiljeni Mario Ario Drmać i dirigentica Samra Gulamović.  Za muzičku i glumačku podršku iz sekcije udaraljki bit će zaduženi Samir Ismić, Edin Hadžagić i Faruk Jahić.

Sarajevski filharmoničari nastavljaju da na zabavan i edukativan način upoznaju najmlađu publiku sa orkestrom i svijetom klasične simfonijske muzike. Na programu će biti izvedena djela poznatih kompozitora poput Mozarta, Čajkovskog, Straussa i Andersona koja su djeca imala priliku čuti u svakodnevnom životu, kroz reklame ili crtane filmove.

Ne propustite sa svojim mališanima biti u petak, 2. septembra ispred Narodnog pozorišta Sarajevo i uz orkestar Sarajevske filharmonije otputovati u čarobni svijet klasične muzike.

Ukoliko vremenske prilike ne dozvole održavanje koncerta na trgu, isti će se održati u sali Narodnog pozorišta Sarajevo. Ulaz je slobodan.

Plakat za koncert Mala moćna muzika

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije