NPS / Projekat 'Kultura na ulice' se nastavlja uzbudljivim ritmom

20. 05. 2022. u 10:42:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U organizaciji Narodnog pozorišta Sarajevo nastavlja se kulturni program 'Kultura na ulice'.

"Veliko nam je zadovoljstvo obavjestiti vas da se jedinstveni kulturni program Kultura na ulice, koji realizuje Narodno pozorište Sarajevo u saradnji sa Vladom Kantona Sarajevo, nastavlja u subotu, 21.05.2022. godine.

Nakon spektakularnog cijelodnevnog programa na Pozorisnom trgu Susan Sontag, i magicnoj izvedbi Baleta i hora Opere Narodnog pozorista Sarajevo, program Kultura na ulice se nastavlja u Velikom parku, jedinstvenoj oazi mira i omiljenom sarajevskom okupljalistu.

S početkom u 16:00 sati, ugostiti ćemo umjetničku koloniju studentica i studenata Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu; Paradu lutaka u izvedbi članova Studija Lutkarstva Sarajevo i Škole glume "Mala scena", koji kroz druženje i interakciju sa posjetiocima i prolaznicima, animacijom oživljavaju karaktere lutaka iz fundusa koji je nastajao tokom 25 godina postojanja Studija Lutkarstva Sarajevo.

Za odličnu atmosferu biće zadužen dobro poznati sarajevski DJ FOCHO, koji je proteklih dvadeset godina angažovan na promociji prvenstveno domaćeg elektronskog zvuka i kao organizator festivala i koncerata sa međunarodnim zvijezdama.

Od 19:00 uživajte u koncertu iznimno talentovanih studenata Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, koji će izvoditi kompozicije Sutermeistera, Debussyja, Liszta i drugih renomiranih svjetskih kompozitora uz zvukove klarineta, klavira, saksofona, gitare, marimbe i vibrafona.

Vidimo se u Velikom parku!", saopćeno je iz Narodnog pozorišta.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA