3. dan / Sarajevofest - umjetnost i politika: Reditelj Vinko Brešan gost Dine Mustafića

02. 12. 2019. u 13:25:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 90

Koja je ovo država“ je hrvatski filmski hit za koji Jurica Pavčić piše: „Brešanov novi film je u biti film o traumama nacionalističke Hrvatske, čija je projekcija zakazana u 20 sati u Cinema Cityju.

Reditelj filma Vinko Brešan će biti gost Dini Mustafiću nakon projekcije filma, koji se održava u okviru trećeg dana Sarajevofest - umjetnost i politika.

Sarajevofest - umjetnost i politika: Prijetnje ženama iz javnog prostora se šire

U sarajevskom Klubu 1, drugog dana Sarajevo festival Umjetnost i politika, održana je panel diskusija o javnom nasilju nad ženama. U interaktivnom razgovoru učesnica među kojima su bile političarka, advokatica, kolumnistuca, rediteljica i aktivistica sa publikom, zaključak je da se o ovoj društvenoj devijaciji, mora govoriti glasnije jer institucije ne rade svoj posao.

To je film o tvrdokornim patriotima koji se kunu u nekadašnjeg predsjednika Hrvatske Franju Tuđmana i pitaju ‘jesmo li se za ovo borili?’”.

Sarajevofest: Politika nisu Dodik i Izetbegović, već se mi moramo početi baviti njom

U Sarajevu je danas predstavljeno Prvo izdanje festivala "Sarajevofest - umjetnost i politika", koji će se od 30. novembra do 10. decembra održati u tri bosanskohercegovačka grada. Na konferenciji za medije, a ujedno i promociji, te o potpuno novom konceptu u kulturi i politici i samom festivalu, govorili su ugledna novinarka Arijana Saračević Helać, reditelj Haris Pašović i Ismar Hadžiabdić, izvršni producent East West Centra.

Grupa Tuđmanovih generala se odluče na bizaran korak i kidnapuju Tuđmanove posmrtne ostatke ucjenjujući današanju Hrvatsku tražeći da se stvari vrate na početak borbe za samostalnost. 

U filmu bravurozno igraju Lazar Ristovski, Goran Bodgan, Krešo Mikić, Alma Prica, Milan Pleština i drugi veliki hrvatski glumci... 

„Koja je ovo država“ - film Vinka Brešana večeras u Cinema Cityju - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: „Koja je ovo država“ - film Vinka Brešana večeras u Cinema Cityju


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA