Promocija knjige Akifa Agića i Faruka Vele u subotu u Stocu

Radiosarajevo.ba
Promocija knjige Akifa Agića i Faruka Vele u subotu u Stocu
Foto: Faruk Vele / Promocija knjige Svjedoci zla
Knjiga "Svjedoci zla", autora Akifa Agića i Faruka Vele, bit će predstavljena u subotu, 10. novembar, u Šarića kući u Stocu, s početkom u 19 sati.

Na promociji će, pored autora, o knjizi govoriti predsjednik Udruženja logoraša Stolac Amer Đulić, kao i drugi stradalnici, ugledni Stočani.

Sadržaj knjige tretira teme od početka rata u BiH do ove godine, a po prvi put u nekom djelu, publicirana je i pravomoćna presuda u slučaju "Prlić i ostali".

Tekstovi, koji u pravilu obiluju nepobitnim činjenicama, pisani su u kraćoj izvještajnoj formi. U njima je primjetan obzir prema čitateljima koji i sami imaju iskustva iz perioda rata, i stoga su se suzdržavali od dužih i ličnih komentara na same činjenice.

Najduža poglavlja posvećena su ispovijestima vojnika koji su na tlo Bosne i Hercegovine poslani iz Republike Hrvatske i slučaj likvidacije oficira i vojnika IV. korpusa iz zgrade "Vranica" u Mostaru, koji još uvijek čeka svoj konačan epilog, priopćili su organizatori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije