Projekcija dokumentarnog filma "Memoirs of a Massacre" 9. oktobra u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Projekcija dokumentarnog filma "Memoirs of a Massacre" 9. oktobra u Sarajevu
Foto: BHRT / Memoirs of Massacre

Projekcija dokumentarnog filma "Memoirs of a Massacre" – Sjećanje na masakr, britanske rediteljice Nicky Bolster, bit će upriličena u ponedjeljak, 9. oktobra u kino sali Općine Novi Grad u Sarajevu sa početkom u 19 sati. 

Film donosi detalje o masovnom ubistvu više od hiljadu demonstranata na trgu Rabaa u Kairu, koji su se 14. augusta 2013. godine okupili na mirnim protestima kako bi pružili podršku tadašnjem, prvom i jedinom demokratski izabranom predsjedniku Egipta Mohamedu Morsiju

Film je premijerno prikazan početkom augusta u prostorijama Britanske akademija filmske i televizijske umjetnosti (BAFTA), a od tada je uspio osvojiti i nagradu za najbolji dugometražni dokumentarac na Sweden Film Awards. 

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

Nakon projekcije filma bit će održana panel diskusija na kojoj će se dati širi društveno-politički kontekst ovog slučaja.

Učesnici na panel diskusiji bit će historičar, producent i scenarist Nihad Kreševljaković te, kao poseban gost, dr. al-Moncef al-Marzouki, aktivista za ljudska prava i predsjednik Tunisa u periodu 2011. - 2014.

Ulazak na sarajevsku projekciju dokumentarnog filma "Memoirs of a Massacre" – Sjećanje na masakr je slobodan, prenosi BHRT.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije