Tragična priča o podmornici dolazi na velika platna: Snimit će se film o OceanGateovom Titanu

0
Radiosarajevo.ba
Tragična priča o podmornici dolazi na velika platna: Snimit će se film o OceanGateovom Titanu
Foto: Društvene mreže / Stradali putnici podmornice Titan

Nakon tragedije s podmornicom OceanGate, danima se tjeralo medije da saznaju šta se tačno dogodilo sa pet članova posade koji su jednostavno nestali zajedno sa podmornicom na putovanju do ostataka Titanika.

Sada, kako se i očekuje od priče ovog tipa, najavljeno je da će događaji biti pretočeni u holivudski film.

MindRiot Entertainment i producent E. Brian Dobbins ("Pomalo crno") osigurali su prava na priču o katastrofi OceanGatea i najavili produkciju filma o misterioznom slučaju. Ovo je prva holivudska produkcija o incidentu, koji se dogodio u junu 2023. i zaludio internet, piše Terra.

Španska aviokompanija najavila letove iz Sarajeva za Madrid

Španska aviokompanija najavila letove iz Sarajeva za Madrid

U junu 2023., pet ljudi se ukrcalo na OceanGate podmornicu Titan s idejom da posjete olupinu Titanika na dnu mora. Nakon putovanja od sat i 45 minuta, podmornica je izgubila kontakt s brodom kompanije, i tako započela trku s vremenom za spašavanje članova posade, koji bi mogli ostati bez kisika.

Nakon četiri dana potrage na moru, otkriveni su komadi podmornice, što je dovelo do uvjerenja da je kritični kvar na brodu doveo do eksplozije, pri čemu je sva posada odmah poginula.

Greška koja je bila kobna: Stručnjak primijetio problem na podmornici Titan, niko nije reagovao...

Greška koja je bila kobna: Stručnjak primijetio problem na podmornici Titan, niko nije reagovao...

Slučaj je privukao pažnju svijeta zbog niza grešaka vezanih za putovanje, kao što je nedostatak sigurnosti same podmornice da uspješno pređe tako složenu misiju, pa čak i činjenica da je za upravljanje plovilom korišten džojstik za video igricu.

Unutar podmornice bili su biznismeni Hamish Harding, Shazada Dawood i njen 19-godišnji sin Suleman, ronilac Paul-Henry Nargeolet i izvršni direktor OceanGatea Stockton Rush.

Ovo je treća produkcija o nesreći, prva da je film. Prethodno je snimljen dokumentarni film za britanski Channel 5 "Titanic Sub: Izgubljeni na moru" i serija dokumentarnih filmova produkcijske kuće MindRiot pod nazivom Salvaged (u prijevodu Spašeni).

Iako poznat po produciranju ovog žanra filmova, James Cameron objavio je na svoj Twitter da nikada ne bi snimio film o ovom tragičnom događaju.

Producent još nije otkrio kada planira započeti snimanje filma niti kada će film biti pušten u kina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije