Produžen poziv: Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC

0
Radiosarajevo.ba
Produžen poziv: Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC
Foto: Al Jazeera / Produžen rok za dostavu projekata za Al Jazeera Documentary Industry Days

Al Jazeera Documentary i Festival dokumentarnog filma AJB DOC objavljuju da je do 15. jula produžen rok za dostavu projekata za Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC, koji će biti održan u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, od 9. do 13. septembra 2022.

Cilj je podržati širenje dokumentarnih filmova u svijetu, uključujući međunarodne koprodukcije, i upoznati ključne donosioce odluka s uzbudljivim i važnim projektima.

Autori dokumentarnih filmova iz Jugoistočne Evrope, Kavkaske regije, Sjeverne Afrike i Bliskog Istoka dobit će priliku povezati se s donosiocima odluka i vodećim profesionalcima iz regionalne i međunarodne filmske i TV-industrije. Organizatori žele pomoći autorima da osiguraju sredstva za produkciju dokumentarnih filmova i podršku za njihovo emitovanje, distribuciju, prikazivanje i prodaju širom svijeta.

Edin Subašić: Panika u vrhu "srpskog sveta"

Edin Subašić: Panika u vrhu "srpskog sveta"

Trodnevni događaj bit će podijeljen na:
1. MAIN PITCH – PRIHVATANJE PROJEKATA U SVIM FAZAMA RAZVOJA
2. WORK IN PROGRESS – PROJEKTI KOJI SU U FAZI POSTPRODUKCIJE
3. BALKAN STAR – RAZVOJNA FAZA

Ključni datumi za prijavu:
- Prijavni obrazac dostupan od 1. aprila
- Rok za prijave 15. juli

AJD Industry Days @ AJB DOC planira organizovati trodnevne sastanke s autorima različitih projekata. Nakon početnih prezentacija, događaj će kulminirati individualnim sastancima.

Ukupni fond za nagrade iznosit će više od 60.000 dolara, a nenovčane i nagrade sponzora bit će objavljene prije održavanja AJB DOC-a.
Prijave projekata šalju se putem aplikacijskog formulara na webstranici industry.ajbdoca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije