Premijera predstave "Lakonoga u čarobnoj šumi" 6. aprila u BKC-u

Radiosarajevo.ba
Premijera predstave "Lakonoga u čarobnoj šumi" 6. aprila u BKC-u
BKC / Lakonoga u čarobnoj šumi
Prema tekstu "Stonoga i prijatelji" Fahrudina Kučuka na sceni JU "Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo" 6. aprila će premijerno biti izvedena predstava "Lakonoga u čarobnoj šumi".
Lakonoga u čarobnoj šumi - undefinedBKC: Lakonoga u čarobnoj šumi

RIAD LJUTOVIĆ

Rođen u Sarajevu 1973.god. Glumu diplomirao na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu 1997.godine. Zavšio Baletski studio pri Narodnom pozorištu Sarajevo. Glumački je debitirao ratne 1993. kao Mirabel u Zidu, na sceni Kamernog teatra ‘55. Ostvario niz značajnih uloga u teatrima BiH.

Prvi profesionalni angažman ostvario u Rijeci u Kazalištu Ivan pl Zajc. Zaposlen je kao glumac u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Pored glume bavi se koreografijom i režijom. Kao redatelj do sada uradio predstave: Pomračenje, Tajna zlatnog Sunca, Moje Drugo ja, Annie Mjuzikl, Flashdance mjuzikl, Čudovište iz pozorišta i lutkarova djeca, Lakonoga u Čarobnoj šumi … 

 

FAHRUDIN KUČUK, KNJIŽEVNIK

Fahrudin Kučuk (Sarajevo, 1958.) je autor koji cijeli svoj život nosi posebnu emociju prema djeci i mladima, te i kroji literaturu za najmlađu populaciju.

Do danas je objavio deset romana, nekoliko slikovnica, abecedara, pripovijedaka kao i tri dramska teksta koji su postavljeni u pozorištu za djecu i mlade.

Knjiga o bosanskom Djedu Mrazu „Dedo Hambo i mačak Bimbo“ nagrađena je na Sajmu knjiga i učila u Sarajevu 2009. godine, a roman „Edo u crtanom filmu“ na Konkursu Fondacije za izdavaštvo Sarajevo 2011. godine.

Roman-trilogija „Mračno kraljevstvo“ je prvi bh. naučno-fantastični ep o mitskom bosanskom srednjovjekovlju kojega su prikazivači ocijenili bosanskohercegovačkim „Gospodarom prstenova“.

Kučuk je i ovogodišnji bosanskohercegovački predstavnik za najveću svjetsku nagradu u oblasti književnosti za djecu «Astrid Lindgren». Živi i radi u Sarajevu kao slobodan umjetnik. Član je Društva pisaca BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije