Sarajevo / Lutkarske predstave u okviru projekta "Pretvori otpad u korisnu stvar"

21. 03. 2018. u 11:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Povodom obilježavanja Svjetskog dana voda 2018. godine u okviru projekta “Pretvori otpad u korisnu stvar”, održati će se lutkarske predstave u Međunarodnom centru za djecu i omladinu na Grbavici u četvrtak 22. marta sa početkom u 11:00 sati.

Lutkarske predstave su rezultat rada učenika i učenica osnovnih škola "Grbavica I" i "Grbavica II", koji su zajedno sa svojim nastavnicama dramskih, ekoloških i sekcije za njegovanje tradicije od novembra radili na izradi lutaka od ambalažnog otpada i uvježbali tekst predstave po priči "Pismo iz Zelengrada".

Priča je edukativnog karaktera i govori o današnjem odnosu čovjeka prema prirodi s akcentom na zagađenje vodotoka. U okviru projekta organizirano je individualno takmičenje učenika/ ica u kreiranju predmeta od ambalažnog otpada i poslije predstava biti će uručene prigodne nagrade najuspješnijim učenicima.

Projektom "Pretvori otpad u korisnu stvar" Udruženje "Aarhsu centar u BiH" želi doprinijeti razvoju svijesti osnovaca o značaju smanjenja količine komunalnog otpada iskorištavanjem sirovina kroz lutkarske predstave.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA