Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

0
Radiosarajevo.ba
Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Mjuzikl Pinocchio

U Pozorištu mladih Sarajevo premijerno je izveden u subotu, 27. aprila, mjuzikl Pinocchio u režiji Nine Kleflin.

Prema romanu Carla Colodija uradila je Kleflin adaptaciju koja prati originalnu priču, ali joj daje savremenu oštricu. Junaci žive u prostoru bajke, ali svoje karaktere formiraju sa sviješću o današnjici, o svemu onom što nas u savremenom društvu i raduje i tišti.

Pinocchio, taj divni drveni lutak, dobar je ali lakomislen, brz je u glavi, ali neoprezan u postupcima, vodi ga čežnja i zanos života. I razni ga izazovi vrebaju u njegovim avanturama. No ljubav, ta najveća od svih dobrih sila, izbavit će ga i dati mu život. O tome je bila ta predstava - o ljubavi koja daje život, o potrebi svakog čovjeka da ne bude sam, da ima nekog svog.

Nevrijeme koje Bosna i Hercegovina ne pamti: Pogledajte kako je izgledao jučerašnji "monsun"

Nevrijeme koje Bosna i Hercegovina ne pamti: Pogledajte kako je izgledao jučerašnji "monsun"

Mario Drmać u tom mjuziklu tumačio je lika drvenog lutka poznatog kao Pinocchio. Drmać nije krio zadovoljstvo što je dio te, kako je kazao, urnebesne ekipe. Dodaje da su njegova osjećanja u toj predstavi pomiješana, te da su njegove godine idealne da se okuša u toj ulozi. Kako je kazao, svoje životno iskustvo utjelovio je u tog drvenog lutka.

Autorsku muziku za taj mjuzikl napisale su Ines Prajo i Arjana Kunštek, scenograf je Osman Arslanagić, kostimografkinja Vanja Ciraj, a koreografkinja Belma Čečo Bakrač. Muzičko vodstvo te predstave preuzela je Alma Ferović.

Mjuzikl Pinocchio

U predstavi igraju: Mario Drmać, Semir Krivić, Mirza Dervišić, Edin Avdagić, Dženita Imamović Omerović, Armin Omerović, Ajla Cabrera, Alma Merunka, Ana Marija Tomić, Almir Kurt, Edo Husić, Iman Bubić, Sara Vojičić, Nikolina Vujić, Haris Bidžan, Alen Hadžić, Marko Mirković.

Mjuzikl Pinocchio odigrao se u subotu, 27. aprila, s početkom u 20 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije